Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φωτοβολταϊκό πάρκο… σε αναβολή

Εικόνα του άρθρου Φωτοβολταϊκό πάρκο… σε αναβολή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2021, 20:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα ακόμα φωτοβολταϊκό πάρκο της εταιρίας ABO Wind AG, η οποία πριν από λίγες ημέρες παραπονέθηκε για τις αρνητικές γνωμοδοτικές αποφάσεις, πήγε προς συζήτηση στην επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αυτή τη φορά δεν υπήρξε αρνητική γνωμοδότηση… Υπήρξε όμως αναβολή, μετά και τις τοποθετήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ αναμένεται και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας. Η θέση της περιφερειακής αρχής, πάντως, όπως αυτή εκφράστηκε από την πρόεδρο της επιτροπής, αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Μπραΐμη, ήταν θετική. Μάλιστα, η κα Μπραΐμη επικαλέστηκε και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Ζίτσας, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η εξέλιξη αυτή αποτελεί «συμμόρφωση προς τας υποδείξεις» της εταιρίας.

Το επίμαχο φωτοβολταϊκό πάρκο των 10MW χωροθετείται κοντά σε ένα νταμάρι στην Καρίτσα. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι «η πληροφόρηση για το εγκαταλειμμένο νταμάρι έγινε από την πρόεδρο της Επιτροπής μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Ζίτσας και ήρθε σε αντίθεση με την επίσης προφορική ενημέρωση των υπηρεσιακών παραγόντων η οποία έκαναν λόγο για εν ενεργεία επιχείρηση».

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της όλης υπόθεσης είναι ότι ο δήμαρχος Ζίτσας είναι σύμφωνος με το φωτοβολταϊκό πάρκο, παρότι υπάρχει αρνητική, ομόφωνη, γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ζίτσας. Στην αρνητική γνωμοδότηση αναφέρεται ότι «το μεγαλύτερο τμήμα των γηπέδων που αναφέρονται στη μελέτη ανήκει στον Δήμο Ζίτσας και δεν έχει γίνει έως τώρα αίτηση από ιδιώτη (φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία), ούτε έχει εκφράσει ο Δήμος την πρόθεση για την εκμετάλλευσή τους […]. Ως εκ τούτου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θεωρεί ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν έχει βάση για να εξεταστεί επί του περιεχομένου της».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back