ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλα 20 χιλιόμετρα πιο κοντά η Αθήνα

Εικόνα του άρθρου Άλλα 20 χιλιόμετρα πιο κοντά η Αθήνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2016, 11:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μπορεί να μη δούμε τελικά νέα Ιόνια οδό μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο (παρά τις σχετικές φήμες που δεν επιβεβαίωσε η κατασκευάστρια εταιρία), στο κομμάτι Αντίρριο-Ιωάννινα, αλλά το ταξίδι προς Αθήνα θα συντομεύσει κάπως. Την ερχόμενη Παρασκευή 5 Αυγούστου, θα δοθούν στην κυκλοφορία τα πρώτα 20 χιλιόμετρα της Ολυμπίας Οδού, από την Αρχαία Κόρινθο μέχρι το Κιάτο. Πρόκειται για το κομμάτι του δρόμου που δόθηκε τμηματικά (ένα ρεύμα με δύο κατευθύνσεις) μέχρι τώρα και την Παρασκευή, θα δοθεί εξ ολοκλήρου. Εκεί βρίσκεται η διπλή σήραγγα του Δερβενίου, η οποία θα ανοίξει μέσα στον Αύγουστο.

Όσο για την παράκαμψη της Αμφιλοχίας, οι… ελπίδες για καλοκαιρινή παράδοση δεν έχουν χαθεί ακόμα. Το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία που θα παρακάμψει ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια του δρόμου, είναι απόλυτα έτοιμο, καθώς έχουν ολοκληρωθεί και συμπληρωματικές εργασίες. Πριν όμως επιβεβαιωθεί η στατικότητα του δρόμου, ειδικά στον ανισόπεδο κόμβο όπου σημειώθηκε καθίζηση, δεν πρόκειται να επιτραπούν τα οχήματα. Αυτό, σημαίνει ότι μόλις υπάρξει το «πράσινο» φως ο δρόμος θα ανοίξει, αλλά αυτό, μέχρι χτες, δεν έμοιαζε πιθανό να γίνει μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Όταν ο δρόμος δοθεί στην κυκλοφορία, θα συνδεθεί με την παράκαμψη Αγρινίου και ο δρόμος μήκους περίπου 60 χλμ, θα παρακάμψει ένα από τα πιο δύσκολα και επικίνδυνα κομμάτια της διαδρομής. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να παραδοθεί ένα ακόμα τμήμα, κοντά στα Χάνια Γαβρολίμνης, που θα «σβήσει» άλλο ένα… εκνευριστικό τμήμα του παλιού δρόμου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back