Λυκ πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρ. Αλεξιάδης: Χωρίς αποδείξεις και το 2016

Εικόνα του άρθρου Τρ. Αλεξιάδης: Χωρίς αποδείξεις και το 2016
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2016, 15:18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευκρινίσεις ότι ούτε εφέτος οι φορολογούμενοι έχουν τη νομική υποχρέωση να κρατούν αποδείξεις έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε ότι όπως το 2015 έτσι και για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν φέτος και θα δηλωθούν στην εφορία το 2017 δεν θα υπάρχει η σχετική υποχρέωση αφού άλλωστε δεν το προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με τις αποδείξεις θα γίνει από το 2017 και για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το έτος αυτό με βάση τις διατάξεις που θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την επέκταση των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα που πρόκειται σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο για την επέκταση των συναλλαγών με κάρτες θα θέτει ως προϋπόθεση για το αφορολόγητο τη διενέργεια από τον φορολογούμενο συναλλαγών με κάρτες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα ενός συγκεκριμένου ελάχιστου ποσοστού του εισοδήματος του. Επίσης αναμένεται ότι θα προβλέπει σειρά άλλων κινήτρων προς τους φορολογούμενους και τους επαγγελματίες για την μεγαλύτερη χρήση του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές τους.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση «κληρονόμησε» ένα άδικο φορολογικό σύστημα, αλλά έχει μία συμφωνία που έχει ψηφιστεί και πρέπει να την υλοποιήσει. «Μέχρι να το αλλάξουμε, πρέπει να το υποστούμε», είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε πως «εάν δεν πιάσουμε αυτούς τους στόχους του Προϋπολογισμού, θα έχουμε άλλες επιπτώσεις», αναφερόμενος ουσιαστικά στον περιβόητο «κόφτη».

Ερωτηθείς για την «έκρηξη» στους πλειστηριασμούς, ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε κατηγορηματικά πως «δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε κατάσχεση α’ κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο».

Όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας του 2017 θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, δεσμεύτηκε, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να μην επιβαρύνουμε υπέρμετρα τα παλιά αυτοκίνητα σε σχέση με την αντικειμενική τους αξία.

«Αστικούς μύθους» χαρακτήρισε όσα κατά καιρούς έχουν γραφτεί και ακουστεί για το τι θα περιλαμβάνει το νέο περιουσιολόγιο. Ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε πως στόχος είναι η καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων και ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση μετά από αυτό να βάλουμε φόρο στο σύνολο της περιουσίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3