ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άμεσα η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αποδείξεις

Εικόνα του άρθρου Άμεσα η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αποδείξεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/06/2016, 14:30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου με το οποίο θα χτίζεται το αφορολόγητο με αποδείξεις από ηλεκτρονικές συναλλαγές, ανακοίνωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Αντένα. Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι η εφαρμογή των διατάξεων θα είναι άμεση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι μέχρι τότε οι πολίτες θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις.

Για μια ακόμα φορά ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων πέραν της 30ης Ιουνίου, ενώ σημείωσε ότι, η καταβολή του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε τρεις διμηνιαίες δόσεις και η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα είναι μηνιαία. «Όσο πιο νωρίς γίνουν οι δηλώσεις, τόσο περισσότερες θα είναι οι δόσεις», είπε σχετικά.

Αναφορικά με τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας, διέψευσε σενάρια που κάνουν λόγο για αύξηση στην τιμή της βενζίνης, τονίζοντας ότι, « η κυβέρνηση δεν έχει πάρει απόφαση για αύξηση της βενζίνης, ξεκαθαρίζοντας ότι, «το 2015 έγινε μια σωστή παρέμβαση με σωστή κατανομή των τελών κυκλοφορίας, το 2016 φέραμε τη διάταξη με την οποία μπορούν οι πολίτες να πάρουν αυτοκίνητα των οποίων οι πινακίδες έχουν κατατεθεί. Για το 2017 εξετάζονται διάφορες προτάσεις, με λύση η οποία θα είναι αποτελεσματική, χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες, ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τίποτα».

Τα ειδοποιητήρια και οι κατασχέσεις

«Πρέπει οι πολίτες να δηλώσουν τον έναν και μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό. Διαφορετικά, η εφορία θα κάνει κατασχέσεις, ακόμα κι αν χρωστά ο συνδικαιούχος» τόνισε ο Τ. Αλεξιάδης.

Αναφερόμενος στην προστασία της πρώτης κατοικίας, είπε ότι, «δεν υπήρχε και δεν υπάρχει προστασία για χρέη στο Δημόσιο. Υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο για να πάνε οι πολίτες να προστατέψουν την κατοικία τους ή να ρυθμίσουν τα χρέη τους».

«Στείλαμε ειδοποιήσεις για τα χρέη στην εφορία», είπε σχετικά με τα κατασχετήρια και προέτρεψε τους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Να πάει ο κόσμος στις εφορίες και να ρυθμίσει ή να εξοφλήσει τα χρέη του, υπάρχουν διαδικασίες», υπογράμμισε και κατέληξε: «Αν υπάρχει αδυναμία πληρωμής, υπάρχουν διαδικασίες για την προστασία του πολίτη. Δεν πάμε να πάρουμε το σπίτι κανενός».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back