Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Τρίτη θητεία για τον Έντι Ράμα

Εικόνα του άρθρου Αλβανία: Τρίτη θητεία για τον Έντι Ράμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2021, 21:40
ΚΟΣΜΟΣ

«Όποιος θέλει να έρθει μαζί μας να γιορτάσει τη νίκη» για να παρευρεθεί σε μια γιορτή το βράδυ στην κεντρική πλατεία των Τιράνων έγραψε o Έντι Ράμα στο Facebook, ανακοινώνοντας έτσι τη νίκη του κόμματός του.


Με την καταμέτρηση να πλησιάζει προς το τέλος τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα του κ.Ράμα κατακτά αυτοδυναμία με 73 έως 74 βουλευτές επί συνόλου 140 που συγκροτούν το κοινοβούλιο.

Η αντιπολίτευση εκλέγει 63 με 64 βουλευτές και τα ψηφοδέλτια που δεν έχουν καταμετρηθεί εκτιμάται ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ιλίρ Μέτα αναγνώρισε το αποτέλεσμα ενώ ο πρώτος ξένος ηγέτης που την χαιρέτισε ήταν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη. Επίσης συγχαρητήρια τηλεγραφήματα έστειλαν ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Ντι Μάγιο και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζ. Ζάεφ.

Πηγή: EURONEWS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back