Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Αλ. Τσίπρας: Μετά τον Πρόεδρο, βλέπει τους πολιτικούς αρχηγούς

Εικόνα του άρθρου Αλ. Τσίπρας: Μετά τον Πρόεδρο, βλέπει τους πολιτικούς αρχηγούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2018, 22:01
ΕΛΛΑΔΑ

«Κανείς δεν μπορεί να σφετερίζεται την ιστορία άλλου λαού», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο, και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει εθνική γραμμή στο Σκοπιανό.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι θέλησε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σημαντικά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να επιλύσει.

Στο θέμα της Αλβανίας έχουν γίνει σημαντικά βήματα, έχουμε διανύσει μεγαλύτερη απόσταση. Με την ΠΓΔΜ, δεν είμαστε ακόμη εκεί, είπε ο πρωθυπουργός, σημείωσε όμως ότι έχουν γίνει βήματα. Ανέφερε δε ότι είναι ένδειξη κατανόησης ότι τα θέματα αλυτρωτισμού έχουν πάρει προτεραιότητα και σημείωσε ότι είναι ένδειξη καλής θέλησης από την ηγεσία της γείτονας η αλλαγή της ονομασίας στο Αεροδρόμιο και στην εθνική τους οδό. 

Υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να σφετερίζεται την ιστορία άλλου λαού. 

Στη συνέχεια ενημέρωσε τον Πρ. Παυλόπουλο για τις συναντήσεις που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς, προσθέτοντας ότι, είναι θεμιτό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά θα πρέπει να εκφράζονται μέσα σε ένα κλίμα ουσιαστικού διαλόγου και νηφαλιότητας. Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν χωράνε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις,, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο θέμα της Αλβανίας λέγοντας ότι «πρέπει να σταθούμε στο γεγονός της εκταφής των νεκρών μας από τον πόλεμο του 1940, ήταν μία εκκρεμότητα που δεν μπορούσε να γίνει άλλο ανεκτή». Όπως συνέχισε είναι σημαντική και η απόδοση της ιθαγένειας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. 

Για το ζήτημα της ΠΓΔΜ, σημείωσε ότι ο αλυτρωτισμός και η εξάλειψη δεν είναι μόνο θέμα δικό μας, αλλά και της ΕΕ, είναι αντίθετος με την ΕΕ. Η πορεία της ΠΓΔΜ προς την Ευρώπη, περνά μέσα από την εξάλειψη των αλυτρωτικών στοιχείων, ανέφερε ο Πρ. Παυλόπουλος.


ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

Με ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου ενημερώνει ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αύριο Σάββατο, θα ενημερώσει κατ' ιδίαν τους πολιτικούς αρχηγούς, για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα. 

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής: 

  • Στις 10:30, τον Κ. Μητσοτάκη, πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας
  • Στις 12:30, την Φ. Γεννηματά, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής       Συμπαράταξης
  • Στις 13:30, τον Δ. Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Στις 15:00, τον Σ. Θεοδωράκη, επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ
  • Στις 17:30, τον Β. Λεβέντη, πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back