ΗΠΕΙΡΟΣ

Ακτινογραφίες στο νοσοκομείο Άρτας: Πάτε σε ιδιώτη…

Εικόνα του άρθρου Ακτινογραφίες στο νοσοκομείο Άρτας: Πάτε σε ιδιώτη…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/05/2023, 21:49
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η ΕΙΝΗ καταγγέλλει ότι το Ακτινολογικό του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας αδυνατεί να λειτουργήσει, καθώς από τον Απρίλιο, και ενώ ήδη λειτουργούσε οριακά, έχει μείνει με 2 γιατρούς (από 3).

Ως εκ τούτου δεν καλύπτονται οι εφημερίες και για επείγουσες εξετάσεις, το νοσοκομείο παραπέμπει τους ασθενείς σε ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο…

«Σε ένα νοσοκομείο με 18 κλινικές και καθημερινή εφημέρευση είναι βέβαιο ότι γίνεται επισφαλής η λειτουργία του νοσοκομείου για τις ανάγκες των νοσηλευόμενων ασθενών, αφού ένας εξοντωμένος γιατρός με 5 εφημερίες την εβδομάδα καθίσταται επικίνδυνος για τους ασθενείς και έρχεται να εργασθεί κόντρα σε κάθε εργατική νομοθεσία ασφάλειας» τονίζει η ΕΙΝΗ.

Συμπληρώνει δε ότι ενώ οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί, οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και δομών και προσλήψεις μονίμων δεν γίνονται, διοίκηση και 6η ΥΠΕ έχουν να αντιπαραθέσουν «εντέλλεσθε» στους ήδη βεβαρυμμένους γιατρούς.

Όπως καταγγέλλει η ένωση, πριν λίγες μέρες, γιατρός επιμελήτρια της χειρουργικής κλινικής, πήρε εντολή αναγκαστικής μετακίνησης για το Νοσοκομείο Πρέβεζας, προκειμένου να καλύψει υπηρεσιακές ανάγκες της χειρουργικής κλινικής του εκεί νοσοκομείου και την ίδια στιγμή, δύο γιατροί της ίδιας κλινικής που έχουν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης πήραν ολιγόμηνες παρατάσεις για παραμονή στην εργασία και που 3ος γιατρός της ίδιας κλινικής αναμένεται και αυτός να συνταξιοδοτηθεί σε λίγους μήνες.

Επίσης, γιατρός επιμελήτρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου «θα αναγκαστεί να παραιτηθεί για οικογενειακούς λόγους, αφού το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο για συνυπηρέτηση υγειονομικών και δεν εγκρίνουν την μετάθεση για εδώ του συζύγου της ο οποίος είναι διασώστης στο ΕΚΑΒ στην Αθήνα».

Η ΕΙΝΗ ζητάει να ανακαλέσει άμεσα τη μετακίνηση στο νοσοκομείο Πρέβεζας, να εγκριθεί εξίσου άμεσα η μετακίνηση στον εργαζόμενο του ΕΚΑΒ και να γίνουν μόνιμες προσλήψεις.

ΣΥΡΙΖΑ Άρτας: «Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμα»

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει στο νοσοκομείο, φάρμακο για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

«Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις. Είναι ο Διοικητής του Νοσοκομείου, η 6η ΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής, που στην έκκληση των ιατρών απάντησε με αοριστολογίες, που τελικά αποδείχτηκαν ψέματα. Είναι όλοι αυτοί που, στο βωμό της απαξίωσης κάθε δημόσιου αγαθού, δεν σέβονται καν το ύψιστο αγαθό της υγείας, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών μας», τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back