ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ακόμα πιο μακρύς ο δρόμος για την κορυφή…

Εικόνα του άρθρου Ακόμα πιο μακρύς ο δρόμος για την κορυφή…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2017, 18:02
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ιστορία των AC/DC μοιάζει με βιβλίο τσέπης με όλα τα παρελκόμενα: έρωτες, καταχρήσεις, διωγμούς, μετανάστευση και θανάτους. Σήμερα, προστέθηκε ένας ακόμα θάνατος, αυτός του Μάλκολμ Γιανγκ, του μεγαλύτερου ρολίστα που πέρασε ποτέ από το ροκ εν ρολ (και διακριτικότερου, αν δεν υπήρχε ο υπέροχος Σνόουι Γουάιτ). Ο εις εκ των πέντε αδερφών Γιανγκ (ένας από τους μεγαλύτερους, ο Τζωρτζ, πέθανε πριν από ένα μήνα περίπου), ήταν ο ρυθμικός κιθαρίστας των AC/DC και  ένας από τους βασικούς λόγους που οι συνθέσεις τους άντεξαν για χρόνια ολόκληρα.

Ο Μάλκολμ είχε αποχωρήσει από το γκρουπ πριν από τρία χρόνια, όταν  στάθηκε πλέον αδύνατο να ακολουθήσει το γκρουπ καθώς βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο άνοιας. Στην πορεία διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα . Αντικαταστάθηκε από τον ανιψιό του, στην πρώτη σημαντική αλλαγή της μπάντας που χτυπήθηκε σκληρά από την ηλικία και τα διάφορα περιστατικά, τα τελευταία χρόνια. Ο Γιανγκ, παρότι ο Άνγκους ήταν ο πιο αναγνωρίσιμος, δαιμόνιος και δεξιοτέχνης, είναι ο άνθρωπος που έγραψε μερικά από τα καλύτερα κομμάτια των AC/DC ειδικά στη δεκαετία του ’70, όπως το Let there be rock, το Riff Raff, το Dirty Deeds (done dirt cheap) και άλλα.

Την είδηση του θανάτου του, έδωσε ο Άνγκους: «Ως αδερφός του, είναι δύσκολο να εκφράσω με λέξεις τι ακριβώς σήμαινε για μένα, σε όλη μου τη ζωή. Η σχέση που είχαμε ήταν μοναδική και εξαιρετική. Αφήνει πίσω του τεράστια κληρονομιά που θα ζήσει για πάντα. Μάλκολμ, τα κατάφερες». Ήταν 64 ετών.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back