ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Νιλ Γιάνγκ κατά Spotify και τραπεζών

Εικόνα του άρθρου Νιλ Γιάνγκ κατά Spotify και τραπεζών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2022, 13:17
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Νιλ Γιάνγκ ζήτησε από τους εργαζομένους της Spotify Technology SA να παραιτηθούν από τις θέσεις τους ενώ κάλεσε επίσης τον κόσμο να αποσύρει τα χρήματά του από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες για να διαμαρτυρηθεί με τον τρόπο αυτό για την παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορονοϊό και για την κλιματική αλλαγή.

Με δήλωση στον ιστότοπό του, ο Νιλ Γιάνγκ επέκρινε τον διευθύνοντα σύμβουλο αυτής της πλατφόρμας μουσικού streaming, τον Ντάνιελ Εκ, λέγοντας ότι αυτός είναι το κύριο πρόβλημα, μετά τις επικρίσεις σε βάρος του αμερικανού podcaster Τζο Ρόγκαν, ο οποίος έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις με τις απόψεις του για τα εμβόλια κατά της Covid-19 και τη χρήση εκ μέρους του ρατσιστικών προσβλητικών εκφράσεων.

Το Spotify φιλοξενεί στην πλατφόρμα του το podcast «The Joe Rogan Experience».

«Στην εποχή μας της επικοινωνίας, η παραπληροφόρηση είναι το πρόβλημα. Απορρίψτε αυτούς που παραπληροφορούν», τονίζει ο Γιάνγκ στη δήλωσή του.

Ο ροκ σταρ απέσυρε το περιεχόμενό του από την πλατφόρμα streaming τον περασμένο μήνα, καθώς δεν ήθελε η μουσική του να παίζει στην ίδια πλατφόρμα με το podcast του Ρόγκαν, για το οποίο ο Γιάνγκ τόνισε ότι περιέχει παραπλανητικές πληροφορίες για τα εμβόλια.

Σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως η τραγουδοποιός και τραγουδίστρια Τζόνι Μίτσελ, ο κιθαρίστας Νιλς Λόφγκρεν και η αμερικανίδα καθηγήτρια και συγγραφέας Μπρενέ Μπράουν ακολούθησαν το παράδειγμά του.

Ο Γιάνγκ κάλεσε επίσης τον κόσμο να πάρει τα χρήματά του από τις πολυεθνικές τράπεζες JPMorgan Chase & Co, Citigroup Inc, Bank of America Corp και Wells Fargo & Co, λέγοντας πως «προκαλούν ζημιά» καθώς χρηματοδοτούν τα ορυκτά καύσιμα.

Ο Ρόγκαν έχει ζητήσει συγγνώμη τόσο για τις ρατσιστικές προσβλητικές εκφράσεις όσο και για τη διένεξη σχετικά με τα εμβόλια κατά της Covid.

Τα σχόλια του Νιλ Γιάνγκ δημοσιοποιήθηκαν μία ημέρα αφού ο Εκ είπε στο προσωπικό του πως, μολονότι καταδικάζει τις προσβλητικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Ρόγκαν, η εταιρεία δεν θα τον φιμώσει.

Απευθυνόμενος στους εργαζομένους της μουσικής πλατφόρμας, ο Γιάνγκ είπε: «Λέω πως ο Ντάνιελ Εκ είναι το μεγάλο πρόβλημά σας - όχι ο Τζο Ρόγκαν. Φύγετε απ' αυτό το μέρος πριν φάει την ψυχή σας».

Ο Γιάνγκ κάλεσε επίσης συναδέλφους του μουσικούς και καλλιτέχνες να μεταφέρουν αλλού την παραγωγή τους.

Η αξία της πλατφόρμας στην αγορά μειώθηκε πάνω από 2 δισεκ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω της κατακραυγής για την παραπληροφόρηση σχετικά με την Covid.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3