Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Άκαρπη σύσκεψη για την υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία

Εικόνα του άρθρου Άκαρπη σύσκεψη για την υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2018, 22:48
ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων ετών, που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών μετά από πρωτοβουλία του Πάνου Σκουρλέτη.

Στη σύσκεψη, εκτός του υπουργού Εσωτερικών, συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και τα προεδρεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑΣΥΒΝ) και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

H κυβέρνηση πρότεινε τη σύσταση επιτροπής, με αντικείμενο την επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν από την υλοποίηση του μέτρου, κάτι που αρνήθηκαν οι εκπρόσωποι των αιρετών και των εργαζομένων στους δήμους, λέγοντας ότι ο σχετικός διάλογος θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί πριν από τη νομοθέτηση της ρύθμισης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, όπου περιλαμβάνεται και η επίμαχη διάταξη, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστοί.

Σε δηλώσεις τους, μετά τη συνάντηση, οι πρόεδροι της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας και της ΠΑΣΥΒΝ, Ευαγγελία Καλαϊτζή, ανέφεραν ότι θα παραδοθούν στη Βουλή χιλιάδες υπογραφές γονέων που αντιδρούν στη ρύθμιση.

Οι ανωτέρω κατηγόρησαν το υπουργείο Παιδείας για προχειρότητα και για έλλειψη στοιχείων σχετικά με τις πρόσθετες υποδομές που απαιτούνται για την απορρόφηση των παιδιών και πρόσθεσαν ότι θα αναγκαστούν γονείς να επιλέξουν τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Δήλωσαν, επίσης, θετικοί στην υποχρεωτικότητα της διετούς φοίτησης στην προσχολική αγωγή, αλλά να δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να επιλέγουν μεταξύ του δημοτικού παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου.

Από την  πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κώσστας Γαβρόγλου φέρεται να είπε ότι η διάταξη θα ψηφιστεί ως έχει, ενώ η Θεανώ Φωτίου διαβεβαίωσε ότι δεν θα κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας βρεφονηπιαγωγών, ούτε θα υποβαθμιστούν οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, αντιθέτως θα δημιουργηθούν επιπλέον δομές.

Θετικοί στο μέτρο εμφανίστηκαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λειτουργών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς «αποτελούσε αίτημα χρόνων της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας», όπως σημείωσαν.

Την ανάγκη χρηματοδότησης για πρόσθετες υποδομές και για διορισμούς εκπαιδευτικών που θα απαιτηθούν επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Σταύρος Πετράκης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back