ΗΠΕΙΡΟΣ

Αιτήματα «α λα καρτ» στην Πρέβεζα

Εικόνα του άρθρου Αιτήματα «α λα καρτ» στην Πρέβεζα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2023, 09:59
ΗΠΕΙΡΟΣ

Φαίνεται ότι το επίπεδο διεκδικήσεων των κυβερνητικών βουλευτών της ΝΔ στην Ήπειρο, καθορίζεται αποκλειστικά πλέον από δύο παράγοντες: τι επιτρέπει η κυβέρνηση και αν θα καταφέρουν να κάνουν «έλεγχο ζημιών».

Έτσι λοιπόν, ο βουλευτής Πρέβεζας Σπύρος Κυριάκης, ο οποίος είναι από τους πιο μαχητικούς υπερασπιστές στην περιοχή, συνάντησε τον υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο, λίγο πριν αυτός αντιμετωπίσει τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και λίγο μετά τις δηλώσεις που «έκοψαν» μεγάλα οδικά έργα από την Ήπειρο και φανέρωσαν ότι ο κ. Ταχιάος είναι άπειρος σε αυτά τα πεδία.

Ο κ. Κυριάκης λοιπόν, αφού πληροφορεί ότι η συνάντηση έγινε «σε πολύ καλό κλίμα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας» στέλνει ανακοίνωση που τη… δημοσιοποιεί, μαζί με την απαραίτητη φωτογραφία, ακυρώνοντας έτσι τη λεκτική διακριτικότητα της ανακοίνωσης.

Η ουσία όμως δεν είναι εκεί. Ο κ .Κυριάκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του, συζήτησε τον παραλιακό δρόμο (ΕΟ18-Ε55) που συνδέει την Πρέβεζα με την Ηγουμενίτσα, ζητώντας να «προτεραιοποιηθεί» γιατί είναι σε κακή κατάσταση και επικίνδυνος.

Ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ αναφέρει ότι ο κ. Ταχιάος «κατανόησε πλήρως το πρόβλημα που υπάρχει και δεσμεύτηκε να εξετάσει αναλυτικά το αίτημα, σε συνάρτηση με τις δυνατότητες που υπάρχουν όπως άλλωστε δήλωσε και τηλεοπτικά».

Προφανώς, ένα άλλο έργο, αυτό της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια που επίσης θα βελτιώσει μια επικίνδυνη οδική πρόσβαση και θα συνδέσει την πόλη με έναν κεντρικό οδικό άξονα, εμπίπτει στις δηλώσεις περί «λεφτόδεντρων», του κ. Ταχιάου.

Αυτή η θέση προκάλεσε και τη δυσφορία του κ. Καχριμάνη και θα είναι θέμα συζήτησης μάλλον, κατά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου στην Ήπειρο…

Στο μεταξύ, ο κ. Κυριάκης επιχείρησε να παρέμβει κατευναστικά και να μην ακολουθήσει την "αντιπολιτευτική ρητορική" του περιφερειάρχη.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back