ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αιτήματα, ξανά

Εικόνα του άρθρου Αιτήματα, ξανά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2020, 17:23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τηλεδιάσκεψη με τους βουλευτές Ιωαννίνων της ΝΔ είχε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Συμμετείχαν οι βουλευτές Στ. Καλογιάννης και Μ. Κεφάλα καθώς και η ειδική συνεργάτης του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, . Παπαγεωργίου. Λόγω τεχνικού προβλήματος δεν έγινε εφικτό να συμμετέχει ο Γ. Αμυράς.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων πήραν μέρος ο πρόεδρος Δ. Δημητρίου καθώς και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής, Γ. Μήτσης,  Χρ. Παπαρούσης, Β. Βασιλείου, Μ. Χρυσοστόμου, Η. Αρλέτος και Ν. Τσακανίκας.

Ο κ. Δημητρίου δήλωσε ότι «σε ένα βαθμό είναι ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των υπουργείων, ωστόσο κατέληξε πως μια σειρά ζητημάτων δεν έχουν βρει ακόμη τις κατάλληλες λύσεις και σε πολλές των περιπτώσεων δεν έχουν υιοθετηθεί από την κεντρική κυβέρνηση».

Στις αιτιάσεις και προτάσεις του το Επιμελητήριο, έβαλε ζητήματα που «καίνε» αυτή τη στιγμή τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως για παράδειγμα οι ανελαστικές δαπάνες των επιχειρήσεων, η διατήρηση της έκπτωσης ενοικίου, η αλλαγή του όρου «Κερδοφόρα επιχείρηση» στην επιστρεπτέα προκαταβολή, γιατί όπως τονίστηκε «οδηγεί το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρηματιών εκτός αυτής με δεδομένο ότι τους εμφανίζει κερδοφόρους το Α τρίμηνο του 2020», η τραπεζική στήριξη, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου κ.α.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, η κα Μ. Κεφάλα σημείωσε «πως η ΝΔ από την πρώτη στιγμή προσπαθεί για τη μεγαλύτερη και ουσιαστική  στήριξη της επιχειρηματικότητας και αυτό θα συνεχίσει να πράττει» και ο κ. Καλογιάννης πως «θα είναι πάντα στην διάθεση του Επιμελητηρίου». Επίσης, αναφέρθηκε στον… Ε65 και τη διεκδίκησή του, μεταξύ άλλων. Η κα Παπαγεωργίου είπε ότι ο κ. Τασούλας «είναι κοντά στην επιχειρηματικότητα και αναμένει καθαρά τα νέα αιτήματα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για να κάνει τις παρεμβάσεις του όπου χρειαστεί».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back