ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αίτημα για δορυφορική τηλεόραση στο Ζαγόρι

Εικόνα του άρθρου Αίτημα για δορυφορική τηλεόραση στο Ζαγόρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2017, 23:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ζαγορίου ζητάει τη λύση της επιχορηγούμενης δορυφορικής πρόσβασης για το πρόβλημα της τηλεοπτικής λήψης, για το οποίο ευθύνεται η Digea. Υπενθυμίζεται ότι όταν έγινε η μετάπτωση στο ψηφιακό σήμα, η Digea (απούσης ΕΡΤ που ήταν καταργημένη από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά) ήταν ο μόνος ανάδοχος και ουσιαστικά, αρνήθηκε να δώσει σήμα σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας που εξυπηρετούνταν από αναμεταδότες.

Ο Δήμος Ζαγορίου είναι ένας από τους δήμους με προβλήματα και καταθέτει το αίτημα της δωρεάν δορυφορικής κάλυψης και της ένταξης του νομού Ιωαννίνων στη σχετική ΚΥΑ (προβλήματα υπάρχουν επίσης στα Τζουμέρκα, ακόμα και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων). Πρακτικά, η λύση είναι η αγορά δορυφορικής ψηφιακής εγκατάστασης (όχι κατ’ ανάγκη συνδρομητικής τηλεόρασης), που θα λύσει το πρόβλημα του σήματος.

Σήμερα, ουσιαστικά τους ψηφιακούς αναμεταδότες που βρίσκονται σε απομακρυσμένα σημεία και είχε τοποθετήσει επιπρόσθετα η ΕΡΤ, επί αναλογικού σήματος, τους συντηρούν οι Δήμοι, χωρίς όμως να λείπουν τα προβλήματα με την επιλεξιμότητα των δαπανών. Το θέμα έφερε στη Βουλή και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας.  

Σύμφωνα με τις καταγραφές που διενήργησαν τεχνικά κλιμάκια του Περιφερειακού Γραφείου Πατρών της ΕΕΤΤ με κατάλληλο μετρητικό εξοπλισμό σε κοινότητες του υπό εξέταση Δήμου με πληθυσμό άνω των 250 κατοίκων (Ασπράγγελοι, Δεμάτι, Τσεπέλοβο, και Καρυές) διεπιστώθη ότι σε ορισμένα σημεία, δεν είναι δυνατή η λήψη ψηφιακού σήματος από τα προβλεπόμενα στο Χάρτη Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Τηλεοπτικού Σήματος κέντρα εκπομπής. Γενικά, αρκετά σημεία του Δήμου δεν καλύπτονται από το σήμα και όπως τονίζει ο Δήμος Ζαγορίου, ζητά τη «λύση απευθείας από δορυφόρο με ένταξη του νομού Ιωαννίνων και των μονίμων κατοίκων του Ζαγορίου στην σχετική ΚΥΑ που επιχορηγεί τη δαπάνη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back