Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Αισιοδοξία για το Κάστρο Αγίου Γεωργίου

Εικόνα του άρθρου Αισιοδοξία για το Κάστρο Αγίου Γεωργίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2021, 19:04
ΗΠΕΙΡΟΣ

Θετικό εμφανίζεται το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) στο να παραχωρήσει στην Περιφέρεια Ηπείρου το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου στην Πρέβεζα.

Εντός του Κάστρου, στεγαζόταν το πρώην στρατόπεδο «Τχη Αθανασιάδη Ιωάννη». Πριν λίγο καιρό το Ταμείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την εκμίσθωση του πρώην στρατοπέδου. Ο διαγωνισμός ματαιώθηκε τελικά μετά από παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του δικαιώματος χρήσης του πρώην στρατοπέδου, όπως έχει κάνει με άλλα δύο στρατόπεδα: αυτό στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα στην Πρέβεζα και το στρατόπεδο «Παπακώστα» στην Άρτα.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου επισκέφθηκαν σήμερα το ΤΕΘΑ, στην Αθήνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, ο κ. Καχριμάνης και Ιωάννου ανέλυσαν το σχέδιο τους όχι μόνο για το πρώην στρατόπεδο του Αγίου Γεωργίου αλλά και για δύο πρώην στρατόπεδα της πόλης: «Σολωμού» και «Παπαγεωργίου».

Η διοίκηση του Ταμείου, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, είναι θετική σε πρώτη φάση στην παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Αγίου Γεωργίου, «αποδεχόμενη την πρόταση για αξιοποίηση του χώρου και των εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας και την Αρχαιολογική Υπηρεσία». Σε επόμενο στάδιο θα συζητηθούν οι όροι παραχώρησης του στρατοπέδου, καθώς επίσης και το ζήτημα των άλλων δύο στρατοπέδων (Σολωμού και Παπαγεωργίου) για τα οποία «το ΤΕΘΑ είναι επίσης θετικό στη συνεργασία με την Περιφέρεια».

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, δεν γίνεται κάποια αναφορά στο περιεχόμενο του σχεδίου της για την αξιοποίηση και των τριών στρατοπέδων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3