Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 7-09-2021, 14:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όπως είχε προαναγγείλει, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την προστασία του αισθητικού δάσους των Ιωαννίνων, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος.

Η κα Τζούφη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «κατά τη διετία 2017-2019 εργάζονταν 35 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, τα οποία σταμάτησαν μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ. Επίσης το 2020, ζητήθηκαν από το υπουργείο 100.000 ευρώ για τις απαραίτητες ετήσιες εργασίες καθαρισμού και 20.000 ευρώ για τη συντήρηση των δεξαμενών πυροπροστασίας, δίχως ωστόσο ανταπόκριση».

Ζητάει ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει το υπουργείο για την εξασφάλιση σταθερής χρηματοδότησης των εργασιών καθαρισμού, συντήρησης και διατήρησης του δικτύου πυρόσβεσης, για την πρόσληψη προσωπικού, όπως και για την προμήθεια οχημάτων 4Χ4, «ώστε να καθίσταται δυνατή η απομάκρυνση των υπολειμμάτων» όπως αναφέρει.

Τέλος, θέτει το ζήτημα του αποτελεσματικού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμος Ιωαννιτών, ΔΕΥΑΙ, Δασική Υπηρεσία και Πυροσβεστική) «προκειμένου να διασφαλιστούν οι εργασίες καθαρισμού και πυροπροστασίας του αισθητικού δάσους Ιωαννίνων».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus