Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το αιολικό πάρκο… έκοψε το ρεύμα

Εικόνα του άρθρου Το αιολικό πάρκο… έκοψε το ρεύμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2020, 17:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν από τρεις μήνες περίπου, στις 7 Νοεμβρίου 2019, ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος απέστειλε υπόμνημα προς τους βουλευτές του νομού Ιωαννίνων, διαμαρτυρόμενος για διακοπές ρεύματος στα δημοτικά διαμερίσματα Μολοσσών και Ευρυμένων.

Σήμερα, ο υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γεράσιμος Θωμάς, απαντάει, μέσω της απάντησής του στην αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης, ότι για τις διακοπές ευθύνεται εν μέρει το αιολικό πάρκο που κατασκευάζεται στον Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Θωμά στον κ. Καλογιάννη, «...πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης για την κατασκευή του αιολικού πάρκου στο όρος Κασιδιάρη του Δήμου Πωγωνίου, όπου και τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα για την ενημέρωση των χρηστών».

Βέβαια, ο κ. Πλιάκος στην επιστολή του τόνιζε ότι «ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά χωρίς καμία ειδοποίηση σε πολύωρες διακοπές», με αποτέλεσμα να έχει προβλήματα λειτουργίας το Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, αλλά και να καταστρέφονται ηλεκτρικές συσκευές οικιακής και επαγγελματικής χρήσης.

Ο κ. Καλογιάννης επισυνάπτει απάντηση και του διευθύνοντα συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος παραδέχεται ότι πέραν των προγραμματισμένων, υπάρχουν και οι… απρογραμμάτιστες διακοπές « που οφείλονται σε βλάβες, που εξ’ ορισμού δεν είναι δυνατό ούτε να αποκλειστούν ούτε να είναι γνωστός ο χρόνος εμφάνισής τους (πτώση κεραυνών, πρόσκρουση ξένων αντικειμένων, πτώση δέντρων επί του δικτύου κ.α.)». Ο διευθύνων σύμβουλος αναφέρει ότι οι βλάβες προκλήθηκαν από εξωγενείς παράγοντες και όχι λόγω συντήρησης ή κατασκευής, ρίχνοντας την ευθύνη στο γεγονός ότι το δίκτυο είναι εναέριο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back