Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Aγώνας ρητορικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

Εικόνα του άρθρου Aγώνας ρητορικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2017, 23:39
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (23 και 24 Σεπτεμβρίου) γιορτάζει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας. Το θέμα των Ημερών είναι οι «Πόλ(ε)ις», πώς αυτές έχουν εξελιχθεί και πώς μπορούν να μεταμορφωθούν. 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας διοργανώνει λοιπόν τιςεξής εκδηλώσεις: 


Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

Εκπαιδευτική δράση «Αρχαίοι οικιστές: Ένας αγώνας ρητορικής» (από τις αρχαιολόγους-μουσειολόγους Πολυξένη Μπάρκα και Γεωργία Πεταρούδα).  Η δράση στοχεύει στην κατανόηση των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων για την επιλογή της θέσης ίδρυσης μιας αρχαίας πόλης. Υλοποιείται σε δυο στάδια - αρχικά στη σχολική αίθουσα, όπου μέσω εποπτικού υλικού δίνονται οι πρώτες πληροφορίες για τις δύο σημαντικότερες αρχαίες πόλεις της περιοχής: την Κασσώπη και τη Νικόπολη, και στη συνέχεια στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Εκεί οι μαθητές, ως αρχαίοι οικιστές,μέσα από αγώνες ρητορικής θα εκθέσουν επιχειρήματα σχετικά με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για την επιλογή της θέσης ίδρυσης της πόλης τους. Το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας θα κρίνει και τον νικητή, με έπαθλο μια εκδρομή και ξενάγηση στην πόλη της επιλογής τους. Η δράση απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου
18:30 Θεματική ξενάγηση στην Αίθουσα Α του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης σχετικά με την ίδρυση και δημιουργία της ομώνυμης πόλης.
19:00 Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Πρεβεζάνου φωτογράφου Σπύρου Βαγγελάκη με τίτλο «Ανθρώπων πόλ(ε)ις». Μέσα από το φακό του Σπύρου Βαγγελάκη παρουσιάζονται εικόνες πόλεων και μνημείων ενώ παράλληλα αποτυπώνεται το ζωτικό ανθρώπινο στοιχείο. Η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα και θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νικόπολης και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με δωρεάν είσοδο για το κοινό. 

 Η είσοδος στο μουσείο τις δύο ημέρες εορτασμού της επετείου των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα είναι ελεύθερη για όλους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back