ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αγρότες-αιρετοί: Ρύθμιση για το εισόδημα

Εικόνα του άρθρου Αγρότες-αιρετοί: Ρύθμιση για το εισόδημα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2021, 17:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θετική είναι η γενική διεύθυνση Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών στην πρόταση η αντιμισθία των αιρετών να μη θεωρείται εισόδημα επαγγελματικής δραστηριότητας που θα ακυρώνει την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη.

Αυτά τουλάχιστον αναφέρει η ΠΕΔ Ηπείρου που κατέθεσε την πρόταση, στη σχετική της ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτή, υπάρχει εισήγηση να μην συγκρίνονται αντιθετικά με το αγροτικό εισόδημα, τα έξοδα παράστασης και αποζημιώσεις αιρετών οργάνων, των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, συνδικαλιστικών και αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων, καθώς και αμοιβές και ποσοστά (εκτός μισθού) των μελών του διοικητικού συμβουλίου νομικών προσώπων.

Η υπηρεσία τονίζει επίσης (πάντα σύμφωνα με την ΠΕΔ) ότι η αντιμισθία προϋποθέτει την υποχρεωτική άδεια από την υπηρεσία. «Η καταβολή της, όμως, για όσο χρονικό διάστημα ασκεί τα καθήκοντά του ο δικαιούχος αιρετός, δεν συνεπάγεται την ύπαρξη σχέσης εξαρτημένης εργασίας μεταξύ του Δήμου/Περιφέρειας και αυτού», τονίζει.

Την πρόταση είχε καταθέσει η ΠΕΔ στο Υπουργείο Εσωτερικών και είχε παραθέσει ο πρόεδρός της Χρήστος Ντακαλέτσης στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back