Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στον «Μεγάλο Ερωτικό»

Εικόνα του άρθρου Αφιέρωμα στον «Μεγάλο Ερωτικό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/08/2021, 13:02
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και τον «Μεγάλο Ερωτικό» διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Τρίτη 31 Αυγούστου, στις 21:00, στην αυλή του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Ερμηνεύουν η σοπράνο Ειρήνη Δόβα και ο βαρύτονος Αχιλλέας Φρέστας. Στο πιάνο συνοδεύει η Γεωργία Αναστάση και στο κλαρινέτο και το σαξόφωνο ο Ελευθέριος Καραγιάννης, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της ενορχήστρωσης.

Αποσπάσματα από ποιήματα που αναφέρονται στον έρωτα διαβάζουν ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ και η Μαρία Στρατσάνη, δρ Φιλοσοφίας και πρώην διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου.

Ο Μάνος Χατζιδάκις ξεκίνησε να γράφει τον «Μεγάλο Ερωτικό» στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο του 1972 πάνω σε ποίηση αρχαίων και σύγχρονων Ελλήνων ποιητών και τον ολοκλήρωσε στην Αθήνα τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς.

Εκτός από τον «Μεγάλο Ερωτικό» θα ερμηνευτούν έργα των Διονυσίου Σολωμού, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Κωσταντίνου Καβάφη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Νίκου Γκάτσου, Νίκου Εγγονόπουλου, Γιώργου Σαραντάρη, Νικηφόρου Βρεττάκου, Μιχάλη Γκανά, Φ. Γκ. Λόρκα, κ.ά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back