Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αδικαιολόγητη» η άρση αντιστοιχίας στις μετεγγραφές

Εικόνα του άρθρου «Αδικαιολόγητη» η άρση αντιστοιχίας στις μετεγγραφές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2020, 12:56
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η άρση ακαδημαϊκής αντιστοιχίας που πρακτικά απαγορεύει τις μετεγγραφές φοιτητών-τριών μεταξύ τμημάτων, έχει προκαλέσει αποκλεισμούς (και) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ακόμα και σε παλιά τμήματα.

Διαβάστε επίσης: Η «εκδίκηση» στο Επιστήμης Υλικών συνεχίζεται


Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, χαρακτηρίζοντας «αδικαιολόγητη» την άρση της ακαδημαϊκής αντιστοιχίας μεταξύ ομοειδών τμημάτων ΑΕΙ.

Σημειώνει ότι «το Υπουργείο Παιδείας εφηύρε έναν καινοφανή τρόπο για να κατηγοριοποιήσει τα τμήματα σε νέα και παλιά».

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως η σχετική απόφαση «στρέφεται απέναντι στα νέα τμήματα που δημιουργήθηκαν με βάση τον προγραμματισμό των πανεπιστημίων, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Προσθέτει ακόμα ότι η μη αντιστοίχιση με προϋπάρχοντα τμήματα, πανομοιότυπων τίτλων και γνωστικών αντικειμένων, «δυναμιτίζει το σύστημα μετεγγραφών των φοιτητών και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους - ειδικά για τις σχολές Μηχανικών για τις οποίες υπάρχει νομικά θεσμοθετημένη διαδικασία».

Τέλος, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να εξηγήσει δημόσια τους λόγους της απόφασης και να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες ώστε να μην υπάρξουν αδικίες στο σύστημα μετεγγραφών των φοιτητών και στην απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3