Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αθωωτική η πρόταση της εισαγγελέα στη «δίκη Γιακουμάκη»

Εικόνα του άρθρου Αθωωτική η πρόταση της εισαγγελέα στη «δίκη Γιακουμάκη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2016, 12:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την αθώωση των κατηγορουμένων στη «δίκη Γιακουμάκη» πρότεινε νωρίς το πρωί η εισαγγελέας του τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, στην αγόρευσή της. Η κα εισαγγελέας έκανε μια εισαγωγή για το φαινόμενο του εκφοβισμού και πάνω σε αυτή τη θεωρητική βάση στήριξε τη μετέπειτα εισήγησή της. Είπε χαρακτηριστικά ότι οι δύο κατηγορούμενοι (εν. ο πρώην διευθυντής και η υπεύθυνη της εστίας της Γαλακτοκομικής) έπαιρναν το 90% των ενδεδειγμένων ενεργειών και συμπεριφέρθηκαν ως εκπαιδευτικοί που ήταν και όχι δικαστές.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η διοικητική έρευνα είχε ασάφειες και ανέλυσε το νομικό μέρος της δυνατότητας που είχαν (ή δεν είχαν, όπως προέκυψε) οι αρμόδιοι να τιμωρήσουν τους σπουδαστές για παραπτώματα. Αθωωτική είναι επίσης η πρόταση για τον πρώην υπουργό και βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκη, με την απολογία του οποίου ξεκίνησε η σημερινή διαδικασία.

Η εισαγγελέας πρόσθεσε εν τέλει ότι δεν προέκυψε ευθύνη τους, ούτε αντικειμενικά, ούτε υποκειμενικά, δεν παρενέβησαν υπηρεσιακό καθήκον, ούτε αποδείχθηκε να υπάρχει κίνητρο. Η κα εισαγγελέας πάντως ήταν πολύ προσεκτική και τόνισε ότι η υπόθεση του χαμού του Β. Γιακουμάκη είναι πολύ σοβαρή, αλλά θα έπρεπε να ξεκινήσει από τη διερεύνηση του υπαιτίου που οδήγησε στο θάνατό του. Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back