Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση χρυσαυγιτών κατά δικηγόρου

Εικόνα του άρθρου Επίθεση χρυσαυγιτών κατά δικηγόρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2017, 20:03
ΕΛΛΑΔΑ

Ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε κατά δικηγόρου στη δίκη της Χρυσής Αυγής και μιας άλλης γυναίκας τη στιγμή που ετοιμαζόταν να βγουν από το τρόλεϊ επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. (φωτ.: https://twitter.com/GoldenDawnWatch).

Ειδικότερα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν μεταβεί στο Εφετείο, όπου διεξάγεται η δίκη της φασιστικής οργάνωσης, προκειμένου να μοιράσουν φυλλάδια για εκδήλωση που πραγματοποιούν στο Ηράκλειο. Κάποια στιγμή, ένα τρόλεϊ πέρασε μπροστά από το χώρο και ένας από τους επιβάτες τους έβρισε.

Οι γυναίκες κάλεσαν αμέσως τον οδηγό να κλείσει την πόρτα του οχήματος, ωστόσο, όπως υποστηρίζουν, οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν εναντίον τους, γρονθοκοπώντας τις στο πρόσωπο.


ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ

Στην Ασφάλεια προσήχθησαν συνολικά 25 μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι προσαχθέντες βρίσκονται στο Αμφιθεατρο της ΓΑΔΑ, όπου θα ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης, ενώ υπάρχει και αυτόπτης μάρτυρας.

Να σημειωθεί ότι, κατά παρέκκλιση όσων συμβαίνουν βάσει της δικονομίας σε θέματα προσαγωγών, στους προσαχθέντες επετράπη να επικοινωνήσουν με δικηγόρο, αλλά και με τον βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος προσήλθε στη ΓΑΔΑ, μαζί με τους Νίκο Κούζηλο και Ευάγγελο Καρακώστα.


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

«Η βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, εναντίον δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων είναι δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό.

Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί από τις αθλιότητές τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τραμπούκων που χτύπησαν τις δύο γυναίκες», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Το ΚΚΕ καταδίκασε «την άγρια και θρασύδειλη επίθεση των χρυσαυγιτών σε βάρος της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη, μέλους της ομάδας των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, καθώς και μίας άλλης γυναίκας, έξω από το κτίριο του Εφετείου της Αθήνας, όπου διεξάγεται η δίκη».

«Οι φασίστες ξαναχτύπησαν ανενόχλητοι στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή τη φορά χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες έξω από το Εφετείο, μία από τις οποίες συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής», αναφέρει το ΠΟΤΑΜΙ.

Τον αποτροπιασμό της για τη νέα χυδαία επίθεση των οπαδών της Χρυσής Αυγής σε βάρος δύο γυναικών σήμερα στο Εφετείο, εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back