ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δίκη Γιακουμάκη, η απόφαση: Δύο αθώοι, ένας ένοχος

Εικόνα του άρθρου Δίκη Γιακουμάκη, η απόφαση: Δύο αθώοι, ένας ένοχος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2016, 09:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με μια ανατροπή, σε σχέση με την πρόταση της εισαγγελέα, ανακοινώθηκε χτες στις 9.38 το πρωί η απόφαση για την πρώτη «δίκη Γιακουμάκη»: Αθώοι ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης και η καθηγήτρια της Γαλακτοκομικής σχολής, υπεύθυνη για την εστία, ένοχος για κατά συρροή παράβαση καθήκοντος ο πρώην διευθυντής της σχολής. Το τριμελές Εφετείο επέβαλε ποινή 2 ετών με τριετή αναστολή στον διευθυντή, ο οποίος άσκησε έφεση μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Η τελευταία μέρα της πρώτης δίκης είχε τα πάντα: αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ελέγχους για μεταλλικά αντικείμενα στο ακροατήριο, εκρήξεις συναισθημάτων και δηλώσεις από τους συνηγόρους. Σίγουρα, ο ενοχλημένος από το αποτέλεσμα ήταν ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του κατηγορούμενου που καταδικάστηκε. Ο κ. Κούγιας δήλωσε μεταξύ άλλων: «σημειώστε τη σημερινή μέρα, όταν θα γίνει το Εφετείο θυμηθείτε την τοποθέτησή μου, γιατί ο κ. Μάντζιαρης θα αθωωθεί πανηγυρικά». Είπε επίσης ότι θα ζητήσει να καθαρογραφεί η απόφαση άμεσα και να εκδικαστεί η έφεση πριν το καλοκαίρι. Άφησε «κομψές» αιχμές κατά του δικαστηρίου λέγοντας ότι «θεωρώ ότι η σύνθεση έκανε ανθρώπινα λάθη» και κατά της προέδρου, καθώς τόνισε ότι είδε «μια προκατάληψη από την πρώτη μέρα. Η κα πρόεδρος είναι άνθρωπος και δικαιούται να έχει τη δική της άποψη όμως». Τέλος, τόνισε τα εξής: «Δεν υπήρξε ούτε ένας μάρτυρας, ούτε ένα στοιχείο, ότι συνέβη κάτι εις βάρος του αείμνηστου Γιακουμάκη. Η απόφαση όμως είναι σεβαστή, πρέπει να έχουμε πάντα εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

Ο συνήγορος του κ. Μαρκογιαννάκη  Κώστας Τζούμας μοίρασε τη δήλωση του πελάτη του, με την οποία ο πρώην υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «όσοι με συκοφάντησαν, με λασπολόγησαν και γενικά με έβλαψαν με τη συμπεριφορά τους, σύντομα θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη για τις αθλιότητές τους, όποια ιδιότητα και αν έχουν και σε όποια θέση και αν βρίσκονται».

Πρέπει να σημειωθεί, για ακόμα μια φορά, ότι η συγκεκριμένη δίκη δεν αφορά την κυρίως υπόθεση, για το θάνατο του 20χρονου σπουδαστή, ούτε κατηγορήθηκε κάποιος ως αυτουργός. Επίσης, εκδικάστηκε στο τριμελές Εφετείο λόγω της ιδιότητας του κ. Μαρκογιαννάκη (νομικός, βουλευτής, πρώην εισαγγελέας) και η έφεση θα εκδικαστεί σε πενταμελές δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back