Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αθώα διευθύντρια σχολείου για μάσκες-τεστ, στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Αθώα διευθύντρια σχολείου για μάσκες-τεστ, στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2022, 15:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διευθύντρια σχολείου στα Γιάννενα κρίθηκε αθώα, κατά την εκδίκαση της αγωγής γονέα εις βάρος της, επειδή ο ίδιος αρνούνταν να φορέσει μάσκα ή να κάνει self test το παιδί του.

Η αγωγή έγινε πέρυσι τον Ιούνιο και εκδικάστηκε φέτος και την εκπαιδευτικό στήριξε ο σύλλογος Διδασκόντων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ιωαννίνων, καθώς και η ΑΔΕΔΥ και η ΔΟΕ.

«Παρά το χρονοβόρο των δικαστικών διαδικασιών, το δικαστήριο που διεξήχθη η αγωγή, δικαίωσε πλήρως τη συναδέλφισσα διευθύντρια με την αθωωτική απόφαση που έλαβε.  Αυτό θα πρέπει να είναι  η δικαίωση όχι μόνο για τη συγκεκριμένη συναδέλφισσα, άλλα και για κάθε εκπαιδευτικό, που σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να αισθάνεται μόνος, όταν κάποιοι που δεν αντιλαμβάνονται το πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας προσπαθούν με τρομοκρατικές πράξεις να κάμψουν το ηθικό τους» αναφέρει ο σύλλογος, τονίζοντας ότι συμπαραστέκεται «σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που καθημερινά και πολλές φορές σε αντίξοες συνθήκες, δίνουν τον εαυτό τους για να παρέχουν τα αγαθά της παιδείας στους μαθητές των δημόσιων σχολείων».

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι για τη στάση, συμπεριφορά κλπ των μαθητών δεν ευθύνονται οι ίδιοι οι μαθητές, αλλά οι γονείς τους που αρνούνται πεισματικά να καταλάβουν το οτιδήποτε!!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back