Oikonomou pisoi

«Ζωσιμάδες» σε νέα εποχή

Εικόνα του άρθρου «Ζωσιμάδες» σε νέα εποχή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2019, 19:50

Πέρα από τις γιορτές, τις τελετές και τις δοξολογίες που δεν προσθέτουν κάτι στην ουσία των πραγμάτων, τα εγκαίνια του νέου ταρτάν στους «Ζωσιμάδες» είναι μια πραγματικά σημαντική εξέλιξη.

«Χαίρεται ολόκληρη η πόλη, ο αθλητισμός και ο στίβος» είπε στο χαιρετισμό του ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, τον οποίο νωρίτερα είχε προσφωνήσει ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Βαγγέλης Παλατζίδης, οικοδεσπότης της ημέρας, ευχαριστώντας τον για τη στήριξη που παρείχε στη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, ώστε να ολοκληρωθούν όλα τα έργα, μικρά και μεγάλα.

Το ταρτάν του στίβου είναι από τα μεγάλα, καθώς κόστισε 660.000 ευρώ και έβαλε τους «Ζωσιμάδες» σε νέα εποχή. «Με μια σημαντική αθλητική γιορτή στα Γιάννενα, ο αθλητισμός βρίσκει τα πατήματά του» είπε ο κ. Συναδινός, προετοιμάζοντας όμως για… απώλεια πρωτείων, καθώς όπως είπε, σε μερικούς μήνες αντίστοιχες εγκαταστάσεις θα υπάρχουν στο Καυταντζόγλειο, το στάδιο των Σερρών και αλλού.

Όσο για τους αθλητές και τις αθλήτριες του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Ελλάδας-Κύπρου, αγώνας που φιλοξενείται στο στάδιο, ο κ. Συναδινός τους κάλεσε «να γίνουν παράδειγμα και για τους νέους ανθρώπους που είχαν άλλη συμπεριφορά εδώ, πριν από δύο μέρες». Έτσι, ο κ. Συναδινός αναφέρθηκε στα επεισόδια που έγιναν την περασμένη Κυριακή στους «Ζωσιμάδες» από οπαδούς, στο τελευταίο ματς του ΠΑΣ στη σούπερ λίγκα. Οι ομιλητές απέδωσαν τα εύσημα στους εργαζόμενους και τη διοίκηση, καθώς το στάδιο είχε συμμαζευτεί και οι ζημιές αποκατασταθεί, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, προετοίμασε για τις δύο επόμενες μεγάλες διοργανώσεις, στον υγρό στίβο, τις οποίες θα φιλοξενήσουν τα Γιάννενα.

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής αποκάλυψε ότι ο ΣΕΓΑΣ θα τιμήσει τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ στο πρόσωπο του προέδρου της, Βαγγέλη Παλατζίδη και πρόσθεσε ότι είναι πολύ χαρούμενος, βλέποντας ότι «μας έδωσε η κυβέρνηση τη δυνατότητα να πιστεύουμε πως τα παιδιά στα Γιάννενα, έχουν τα στοιχειώδη που μπορεί να παρέχει το κράτος».

Τέλος, η Μερόπη Τζούφη, υφυπουργός Παιδείας, χαιρέτισε, τόσο το ρόλο της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ στην αναμόρφωση του σταδίου, ενώ σημείωσε ότι η διοργάνωση του σχολικού πρωταθλήματος γίνεται στα Γιάννενα τρία χρόνια μετά την τελευταία φορά. Τέλος, σημείωσε ότι «πρέπει όλοι να σεβόμαστε και να διαφυλάσσουμε τις δημόσιες εγκαταστάσεις», αναφερόμενη στα γεγονότα της Κυριακής.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back