ΓΙΑΝΝΕΝΑ

9+6 κάδοι κάτω από τη γη

Εικόνα του άρθρου 9+6 κάδοι κάτω από τη γη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2018, 15:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλοι έξι βυθιζόμενοι κάδοι έρχονται να προστεθούν στην πόλη των Ιωαννίνων. Οι δύο από αυτούς θα μπουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, και οι υπόλοιποι σε κεντρικά σημεία. Για την προμήθεια των έξι νέων κάδων, ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 446.000 ευρώ (με ΦΠΑ) -75.000 ευρώ δηλαδή ο κάθε κάδος. Η σχετική απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η παράταξη της μείζονα αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Νίκο Γκόντα εξέφρασε τους έντονους προβληματισμούς της για το υψηλό κόστος των κάδων. Ένα «όχι» ήρθε και από δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, από τον Κώστα Γκέγκα, επειδή στον νέο «χάρτη» των βυθιζόμενων κάδων δεν περιλαμβάνεται το Νησί.

Η μέχρι στιγμής εμπειρία από τους εννιά κάδους που υπάρχουν σήμερα, είναι σχετικά καλή, καθώς δεν λείπουν φαινόμενα σκουπιδιών έξω από αυτούς .

Τα έξι νέα σημεία των βυθιζόμενων κάδων είναι: Ελευθερίου Βενιζέλου (μπροστά από το ΚΕΠ), Καποδιστρίου και Λαμπρίδη (στη Λούτσα), γωνία Μάρκου Μπότσαρη και Νότη Μπότσαρη (στο παρκάκι), στη συμβολή των οδών Σίνα, Ρήγα Φεραίου και Ανεξαρτησίας, στη γωνία Κάνιγγος και Κρυστάλλη και στην πλατεία Πάργης (στο παρκάκι, δίπλα από την πιάτσα των ταξί).

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κατηρτσίδης, οι παραπάνω θέσεις μπορεί να μετατοπιστούν, κατά τη φάση τοποθέτησης των υπόγειων κάδων, σε περίπτωση ύπαρξης υπογείων αγωγών ή άλλων δικτύων ή άλλης μη προβλέψιμης σοβαρής αιτίας. Προβλήματα που είχαν προκύψει κατά την τοποθέτηση των προηγούμενων κάδων.

Το όλο σύστημα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο βυθιζόμενους κάδους αποκομιδής χωρητικότητας 1.100 λίτρων και υδραυλικό ρομποτικό σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back