ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

946 μέρες άδειας και 332 ρεπό χρωστούμενα…

Εικόνα του άρθρου 946 μέρες άδειας και 332 ρεπό χρωστούμενα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2020, 17:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια αλλαγή που, σύμφωνα με το σύλλογο εργαζόμενων ΟΤΑ Δήμου Ιωαννιτών επιχειρεί να κάνει η δημοτική αρχή γιατί δεν επαρκούν οι πιστώσεις, προκαλεί απεργία, στις 27 Ιουλίου και συγκέντρωση τηςν ίδια μέρα, στο εργοτάξιο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, ο Δήμος επιχειρεί το εξής: επειδή δεν επαρκούν οι πιστώσεις για την πληρωμή των νυχτερινών που έχουν δουλέψει οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα, τον Ιούλιο, μεταφέρει τους συμβασιούχους στην πρωινή βάρδια και τους μόνιμους στη βραδινή, επειδή τα βραδινά των μονίμων πληρώνονται από άλλες πιστώσεις και γιατί δεν επαρκούν τα οχήματα για όλους, τις πρωινές ώρες.

Ο σύλλογος σημειώνει ότι «μετά από ένα χρόνο που  υπάρχει έγκριση, δεν έχουν αγοραστεί τα 4 νέα απορριμματοφόρα με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν οι βάρδιες».  

Ακόμα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι αλλάζει ο προγραμματισμός των αδειών για λίγες μέρες για να βγει το πρόγραμμα, μέσα στον Ιούλιο.

«Οι δικαιολογίες της διοίκησης για τον ‘κίνδυνο εργατικού ατυχήματος σε εργαζόμενους που δεν έχει εξασφαλιστεί η αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία’ προφανώς και δεν πείθουν κανένα. Σε περίπτωση ατυχήματος, όπως ήδη έχουν γίνει 7 εργατικά ‘ατυχήματα’ στο Δήμο Ιωαννιτών, η διοίκηση θα πρέπει πρώτα και κύρια να απολογηθεί για το γεγονός ότι ακυρώνοντας 2 διαγωνισμούς, από την ώρα που ανέλαβε, και ένα χρόνο μετά την ψήφιση της νομοθεσίας, ακόμα οι εργάτες δουλεύουν χωρίς τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που προβλέπονται» αναφέρει ο σύλλογος.

Επίσης, ΄καταγγέλλει ότι στη νυχτερινή βάρδια μόνο, οφείλονται 946 μέρες άδειας και 332 ρεπό…

 Ο σύλλογος αναφέρει ότι η παροχή γάλακτος έχει σταματήσει από πέρσι τον Αύγουστο, καθώς επίσης και ότι στο εργοτάξιο, έχει συγκεντρωθεί παλιός εξοπλισμός και παλιοσίδερα που «μετατρέπουν τον χώρο σε υγειονομική βόμβα για τους εργάτες και για τη λίμνη».

Για τους εργολάβους-ιδιώτες, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «δεν ελέγχονται παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες καταγράφουν τα προβλήματα: Το πλύσιμο των κάδων γίνεται πλημμελώς, η αποκομιδή των ογκωδών από τον εργολάβο λίγες μέρες αφού ξεκίνησε σταμάτησε και η διοίκηση αδιαφορεί.

Στο γερανοφόρο όχημα για την αλλαγή των λαμπτήρων γίνεται συντήρηση και καθώς δεν έχει έρθει ακόμα το νέο γερανοφόρο η αλλαγή λαμπτήρων πάλι σταμάτησε. Οι λαμπτήρες του οδοφωτισμού σύντομα θα τελειώσουν και αντί να γίνει νέα προμήθεια, η διοίκηση περιμένει να τελειώσουν για να εφαρμόσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να έρθει ο εργολάβος».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back