ΚΟΣΜΟΣ

Θύματα και αγωνία στην Ουκρανία

Εικόνα του άρθρου Θύματα και αγωνία στην Ουκρανία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2022, 20:14
ΚΟΣΜΟΣ

Οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, από τους επιτιθέμενους Ρώσους και τους αμυνόμενους Ουκρανούς συνεχίζονται.

Οι ρωσικές επιθέσεις, σύμφωνα με τις υπάρχουσες αναφορές, έχουν κοστίσει ήδη τη ζωή σε δεκάδες αμάχους στο Χάρκοβο, κατά κύριο λόγο.

Στο διπλωματικό επίπεδο, η Ρωσία και η Ουκρανία συναντιούνται ξανά στις 2 Μαρτίου, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί το ακριβές σημείο.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο live blog του Τύπου Ιωαννίνων, καθώς και στον λογαριασμό @typosI στο twitter


Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν εκτοπιστεί πάνω απ 677.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Στην Ελλάδα, στη συζήτηση στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα είναι «πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας» (ό,τι και αν σημαίνει αυτό…), ενώ ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «απαιτείται σύνεση, ανθρωπιστική ευαισθησία, πολιτική ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα». Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία ελληνική εμπλοκή στον «ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία» και ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, πρότεινε ως «μόνη εφικτή λύση, την ανεξάρτητη, ουδέτερη Ουκρανία».  

Το απόγευμα της Τρίτης αναφέρθηκαν επιθέσεις σε στόχους όπως η ουκρανική τηλεόραση στο Κίεβο.

(photo credit: ΑΠΕ-EPA/SERGEY KOZLOV)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back