ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θ.Φωτίου για την αξιολόγηση

Εικόνα του άρθρου Θ.Φωτίου για την αξιολόγηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2017, 14:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην…καλή πλευρά της τεχνικής συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών επιχείρησε να δώσει έμφαση η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες στα Γιάννενα. 

Η κ. Φωτίου επιδίωξε να προβάλλει τις επιπτώσεις από την εφαρμογή των θετικών μέτρων, ασκώντας παράλληλα κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την πολιτική που ακολούθησαν. «Το εγκληματικό που έκαναν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ήταν ότι μετέτρεψαν το χρέος της Ελλάδας προς τις τράπεζες σε χρέος της χώρας προς τους λαούς της Ευρώπης» υπογράμμισε. 

Κατά τα άλλα, ανέλυσε τα περί επιδότησης ενοικίου για 600.000 οικογένειες, ενίσχυσης του επιδόματος του πρώτου και του δεύτερου παιδιού, την επέκταση του προγράμματος των βρεφονηπιακών σταθμών και άλλα πολλά. Από την τοποθέτησή της, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα σχολικά γεύματα, στα οποία η αναπληρώτρια υπουργός δίνει ιδιαίτερη σημασία. «Η Ελλάδα θα έπρεπε να εφαρμόσει τα σχολικά γεύματα από την περίοδο ακόμα της ευημερίας. Για τους πορφυρογέννητους που λοιδορούν τα σχολικά γεύματα και τα λένε συσσίτια, δεν φαντάζομαι να λέγανε ότι τρώνε συσσίτια όταν πήγαιναν στα κολέγια» είπε με νόημα. 

Η κ. Φωτίου εστίασε ακόμα και στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και στα κέντρα κοινότητας που δημιουργούνται για τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Όπως είπε, από τα 245 κέντρα, λειτουργούν ήδη 30 και μέχρι τέλη Μαίου θα είναι έτοιμα άλλα 70. Τα κέντρα αυτά χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, με την πρόσληψη 750 ατόμων. «Φαντάζομαι ότι σύντομα και ο δήμος Ιωαννιτών θα ανοίξει το δικό του» τόνισε. Τέλος, μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. «Έχουμε 150 ακίνητα σε όλη τη χώρα. Στόχος μας είναι να αξιοποιηθεί αυτή η περιουσία προς όφελος των πολιτών. Θα αξιοποιηθεί με όρους διαφάνειας και στην προσπάθεια αυτή μπορούν να συμμετάσχουν δήμοι και κοινωνικέςοργανώσεις» κατέληξε

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back