ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Το προνοιακό κράτος υποχωρεί»

Εικόνα του άρθρου «Το προνοιακό κράτος υποχωρεί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2021, 20:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ανάγκη να υπάρξει ένα ειδικό πρόγραμμα για την ενίσχυση ορεινών Δήμων, όπως είναι ο Δήμος Κόνιτσας, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε. επεσήμανε η βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας και αναπληρώτριας τομεάρχη για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεανώ Φωτίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων.

Η κα Φωτίου περιόδευσε το πρωί στην Κόνιτσα μαζί με τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και στελέχη του κόμματος.

Και οι δύο περιέγραψαν μια εγκαταλελειμμένη Κόνιτσα, με τις υπηρεσίες να είναι υποστελεχωμένες, με ελλιπείς υποδομές, με σχολεία να κλείνουν και με τους νέους ανθρώπους να μην έχουν κανένα κίνητρο παραμονής στον τόπο τους κ.λπ.

Η κα Φωτίου στάθηκε ιδιαίτερα στη δομή του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου. «Τη βρήκα κλειστή. Θεωρώ ότι πρόκειται για μια εγκατάλειψη του εξαιρετικά ενδιαφέροντος αυτού κτιρίου. Όταν λειτουργούσε η δομή, υπήρχε θετική ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία. Δυστυχώς, τα όσα συμβαίνουν, αποτελούν μια ένδειξη των προθέσεων της κυβέρνησης. Όπως μαθαίνουμε, το υπουργείο Παιδείας θα κλείσει και σχολεία της Κόνιτσας» είπε.

Η γενικότερη εκτίμηση της κας Φωτίου ήταν ότι επί κυβέρνησης ΝΔ «το προνοιακό κράτος υποχωρεί», φέρνοντας ως παραδείγματα τα λιγότερα vouchers που δόθηκαν για τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ και τα λιγότερα σχολικά γεύματα.

Με αφορμή και την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, η κα Φωτίου αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά ένα δημόσιο δίκτυο υπηρεσιών φροντίδας και πρόνοιας.

«Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που αντί να αυξάνει τις κοινωνικές παροχές -σε συνθήκες εκτός μνημονίου-, μειώνει τον κοινωνικό προϋπολογισμό. Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι» τόνισε.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε συναντήσεις με το δήμαρχο Κόνιτσας και δημοτικούς συμβούλους, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας (την οποία η κα Τζούφη χαρακτήρισε «νησίδα γνώσης και εκπαίδευσης με διεθνείς διασυνδέσεις») και το οικοτροφείο «Νόστος» της ΕΨΕΠ.

Το απόγευμα, η κα Φωτίου και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεπτόταν το πρώην ΙΚΑ και τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back