ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θ. Φωτίου κατά «αναληθών δηλώσεων»

Εικόνα του άρθρου Θ. Φωτίου κατά «αναληθών δηλώσεων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2021, 16:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την απάντησή της στην πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (ΚΚΠΠΗ) Μαρία Τσολάκη δίνει με ανακοίνωσή της η Θεανώ Φωτίου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή της, η κα Φωτίου είχε καταγγείλει το κλείσιμο της Μονάδας Προστασίας Παιδιού στην Κόνιτσα. Η πρόεδρος του Κέντρου (στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η Μονάδα στην Κόνιτσα) κα Τσολάκη κατηγόρησε σε δηλώσεις της σε συγκεκριμένο μέσο (διαβάστε εδώ) την πρώην αναπληρώτρια υπουργό για «αναληθείς δηλώσεις» και ανέφερε ότι παρέλαβε κλειστές δομές με απόφαση της προηγούμενης διοίκησης και της ίδιας της κας Φωτίου.

Στην απάντησή της, η τελευταία υπενθυμίζει ότι η δομή στην Κόνιτσα φιλοξένησε οικογένειες προσφύγων από το 2016 μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

«Στο πλαίσιο εξέλιξης και ταχείας εναρμόνισης των προνοιακών υποδομών στις κοινωνικές ανάγκες, αποφασίστηκε στη συνέχεια να παρέχει φιλοξενία σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα» τονίζεται, με την κα Φωτίου να υπενθυμίζει επίσης ότι ακολούθησε προγραμματική συμφωνία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΙΟΜ) για τη χρηματοδότηση.

Κι όντως, η συμφωνία υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 -πριν δηλαδή ορίσει νέα διοίκηση η κυβέρνηση της ΝΔ- από την τότε πρόεδρο του ΚΚΠΠΗ κυρία Μιτοπούλου, που είχε έγκαιρα ενημερώσει και λάβει τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υφυπουργού κυρίας Μιχαηλίδου.

«Η κυρία Τσολάκη ανέλαβε τη διοίκηση του ΚΚΠΠΗ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Δύο χρόνια μετά η συμφωνία δεν έχει ενεργοποιηθεί. Τι ακριβώς λοιπόν διαψεύδει η κυρία πρόεδρος; Για ποια διαστρέβλωση με κατηγορεί όταν, ακολουθώντας προφανώς τις εντολές της ηγεσίας του υπουργείου, παγώνει την εφαρμογή μιας συμφωνίας για τη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που παρέλαβε υπογεγραμμένη από την προηγούμενη διοίκηση;» αναρωτιέται η πρώην αναπληρώτρια υπουργός.

Παράλληλα θίγει και το ζήτημα της αποϊδρυματοποίησης: «Για ποια αποϊδρυματοποίηση μιλάνε η κυρία Μιχαηλίδου και η κυρία Τσολάκη όταν αντί για αυτό, ενεργοποιούνται, κατά τη δήλωσή της δομές ακριτικών περιοχών, όπως η Πωγωνιανή για τη φιλοξενία παιδιών 3-12 ετών που βρίσκονται σήμερα σε ιδιωτικά ιδρύματα;»

«Ας αφήσει η κυρία Τσολάκη τα περί καταστροφικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα κυβερνάται -δυστυχώς καταστροφικά- από την κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη» καταλήγει η κα Φωτίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back