ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Κ. Τασούλας πήρε τηλέφωνο την υπουργό

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2016, 00:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστα Τασούλα στις «πληροφορίες για σχεδιαζόμενο κλείσιμο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής». Ο κ. Τασούλας επικοινώνησε με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Μέριμνας Θεανώ Φωτίου για να διαμαρτυρηθεί. Η κ. Φωτίου, όπως αναφέρει ο ίδιος στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αρνήθηκε τις πληροφορίες περί κλεισίματος της δομής και τον διαβεβαίωσε πως σκοπός της είναι η ενίσχυσή της και περαιτέρω αξιοποίησής της.

Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά του ο «Τύπος», το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου αποφάσισε να μεταφέρει τα 18 παιδιά του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής στο αντίστοιχο κέντρο στους Φιλιάτες προκειμένου να  υπάρξει πιο ομαλή ένταξη των παιδιών στην κοινωνία. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δήμου Πωγωνίου που υποστήριξε ότι προωθείται κλείσιμο της δομής. Ωστόσο, η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κατερίνα Μιτοπούλου διαβεβαίωσε ότι το κέντρο στην Πωγωνιανή δεν θα κλείσει αλλά θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη σημερινών κοινωνικών αναγκών.

Για τον κ. Τασούλα, πάντως, τα περί ενίσχυσης και αξιοποίησης της δομής που επικαλέστηκε η κ. Φωτίου στο τηλεφώνημα, ερμηνεύονται ως παραμονή του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής ως έχει. «Ελπίζω πως τελικά θα υπερισχύσει η διαβεβαίωση της κ. Φωτίου και το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής θα συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει με εμπλουτισμό του αριθμού των παιδιών που φιλοξενεί» τονίζει στο δελτίο Τύπου, προκαλώντας μια σύγχυση.

Ο βουλευτής της ΝΔ δεν χάνει τέλος την ευκαιρία να κάνει μια παράλληλη επίθεση σε κυβέρνηση και Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου, βάζοντας στην εξίσωση… και την Κιβωτό του Κόσμου. Όπως αναφέρει: «Σήμερα που η χώρα δοκιμάζεται σκληρά όχι μόνο από την εξαετή κρίση αλλά και από την αχρείαστη επιδείνωσή της το τελευταίο εξάμηνο, αποφάσεις όπως αυτή του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας προκαλούν την ηπειρωτική κοινή γνώμη και υποβαθμίζουν δραματικά τη θέση της Πωγωνιανής που βλέπει περισσότερο ενδιαφέρον για αυτήν από μια σπουδαία ΜΚΟ όπως η ‘Κιβωτός του Κόσμου’ παρά από την πολιτεία».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back