ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θετικό το υπουργείο για φωτοβολταϊκά σε αντλιοστάσια

Εικόνα του άρθρου Θετικό το υπουργείο για φωτοβολταϊκά σε αντλιοστάσια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2020, 11:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θετικά απάντησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην πρόταση του βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργου Αμυρά για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε αντλιοστάσια, αποκλειστικά για τις ανάγκες των αγροτών ώστε να μειωθεί το κόστος ενέργειας, το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους  και, όπως ακριβώς σημειώνει ο ίδιος ο κ. Αμυράς στην ανακοίνωσή του, «να αξιοποιηθεί η μεγάλη ηλιοφάνεια της Ηπείρου».

Το υπουργείο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα προβλεφθεί η διείσδυση ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων θέρμανσης, ψύξης, εξαερισμού και φωτισμού στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις συμπεριλαμβανομένων των θερμοκηπίων», όπως επίσης «η εγκατάσταση συστημάτων τηλεθέρμανσης και συστημάτων μικροσυμπαραγωγής».

Επίσης, για τη δυνατότητα ανάπτυξης φωτοβολταικών συστημάτων χωρίς υποχρεωτική σύνδεση με το δίκτυο που ζητούσε ο κ. Αμυράς, το υπουργείο απαντά ότι «η δυνατότητα αυτή ρυθμίζεται μέσω της έννοιας του αυτόνομου παραγωγού και διευκρινίζει ότι «Εξαιρούνται από την υποχρέωση να λάβουν άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή άλλη διαπιστωτική απόφαση φυσικά ή νομικά πρόσωπα που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back