Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θερινό σινεμά: «Επιχείρηση Κρεβατοκάμαρα»

Εικόνα του άρθρου Θερινό σινεμά: «Επιχείρηση Κρεβατοκάμαρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2022, 23:47
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την «Επιχείρηση Κρεβατοκάμαρα» (Tom Jones) του Τόνυ Ρίτσαρντσον (1963) προβάλλουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων την Πέμπτη 21 Ιουλίου, στις 21:30, στον αύλειο χώρο του αρχοντικού Πυρσινέλλα, με ελεύθερη είσοδο.

Πρωταγωνιστούν: Άλμπερτ Φίνεϊ, Σουζάνα Γιορκ και Χιου Γκρίφιθ. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Χένρι Φίλντινγκ με τίτλο «The History of Tom Jones, a Foundling». Είχε λάβει 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ, αποσπώντας τέσσερα, μεταξύ των οποίων το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Η υπόθεση: Ο Τομ Τζόουνς είναι ο νόθος γιος της Τζένι Τζόουνς -υπηρέτριας του αριστοκράτη Σκουάιρ Ολγουόρθι - και του κουρέα Πάτριτζ. Μετά τη γέννησή του, ο Ολγουόρθι αποφάσισε να τον πάρει υπό την προστασία του αφού πρώτα απέλυσε την Τζένι. Ο Τομ έχει πλέον ενηλικιωθεί κι έχει γίνει ένας αξιαγάπητος κατεργάρης και έρχεται συχνά σε σύγκρουση με τον εξάδελφό του Μπλίφιλ, που είναι ο νόμιμος κληρονόμος του Ολγουόρθι. Ο νεαρός άνδρας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο ωραίο φύλο και είναι κρυφά ερωτευμένος με την κόρη του Σκουάιρ Γουέστερν, Σόφι, την οποία ο πατέρας της προορίζει για τον Μπλίφιλ.

Όταν μια μέρα οι δάσκαλοί του πιάνουν τον Τομ στα πράσα με τη χωριατοπούλα Μόλι Σίγκριμ, ο ευεργέτης του αποφασίζει να τον διώξει από την οικία του…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back