ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Θερινό Μαντείο» με Θεοδώρα Τζήμου

Εικόνα του άρθρου «Θερινό Μαντείο» με Θεοδώρα Τζήμου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2024, 18:21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «Θερινό Μαντείο», ένα εργαστήριο καλλιτεχνικής έρευνας για το αρχαίο δράμα, ξεκίνησε από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων το 2018, με τη συμμετοχή σημαντικών ανθρώπων του θεάτρου, όπως ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, ο Νίκος Καραθάνος και ο Σίμος Κακάλας. Το 2019, το εργαστήριο αυτό, διάρκειας 20 ημερών περίπου, έγινε με τη συμμετοχή της ιταλίδας σκηνοθέτη, ηθοποιού και ερευνήτριας Κιάρα Γκουίντι και του γερμανού παραγωγή και σκηνοθέτη Πέτερ Στάιν.

Η πανδημία διέκοψε την πορεία του «Θερινού Μαντείου», για να επιστρέψει στα τέλη του καλοκαιριού του 2021.

Το 6ο Θερινό Μαντείο, διάρκειας εννιά ημερών, θα γίνει μέσα στον Ιούλιο, με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων να αναθέτει τη διοργάνωση στην ηθοποιό Θεοδώρα Τζήμου, η οποία θα έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση της δράσης, και στη Γιώτα Παναγή. Η ομάδα θα πλαισιωθεί από τον χορογράφο Τάσο Καραχάλιο, τον Άρη Χατζόπουλο, τη Σάντρα Βαΐτση. Η θεματική ενότητα του Θερινού Μαντείου 2024 είναι «Η Αρχιτεκτονική της Αναμονής».

Όπως ειπώθηκε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, το φετινό «Θερινό Μαντείο» εμπνέεται από τον «Αγαμέμνονα». Για πρώτη φορά δε, τα σεμινάρια που θα γίνουν, θα καταλήξουν σε μια παρουσίαση στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

Το «Θερινό Μαντείο» απευθύνεται σε ηθοποιούς, καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, φοιτητές και αποφοίτους δραματικών σχολών. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων, αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3