ΘΕΑΤΡΟ

«Θερινό Μαντείο» με εργαστήρια

Εικόνα του άρθρου «Θερινό Μαντείο» με εργαστήρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2023, 19:04
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων πραγματοποιεί και φέτος το «Θερινό Μαντείο», στο πλαίσιο του προγράμματος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του υπουργείου Πολιτισμού.

Η φετινή διοργάνωση έχει τίτλο «Ηλέκτρα: το πρόσωπο της εκδίκησης (;)». Το δραματικό πρόσωπο της Ηλέκτρας θα αποτελέσει αφορμή για να μελετηθούν οι έννοιες της εκδίκησης, της αυτοδικίας και της δικαιοσύνης.

Πέρα από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια που απευθύνονται σε ηθοποιούς και στα οποία θα διδάξουν ο σκηνοθέτης Γιάννης Παρασκευόπουλος, η ηθοποιός Μαρία Κεχαγιόγλου, ο σκηνοθέτης Χάρης Πεχλιβανίδης, η χορογράφος/χορεύτρια Κική Μπάκα και η μουσικός Γεωργία Τέντα, θα γίνουν και εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά: «Μαντείο για Όλους» και «Μαντείο για Παιδιά» αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα το «Μαντείο για Όλους» απευθύνεται σε πολίτες των Ιωαννίνων που επιθυμούν να συναντηθούν με την τέχνη του χορού και της φωνητικής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στις 17 και 18 Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο φωνητικής με εισηγήτρια την Έλενα Κρασάκη, ενώ στις 21 Ιουλίου, στον ίδιο χώρο, η χορογράφος Κική Μπάκα θα καθοδηγήσει το εργαστήριο κίνησης. Οι ώρες των εργαστηρίων είναι 18:00-20:00.

Το «Μαντείο για Παιδιά» με εισηγήτρια την Άννια Μπούτνιοκ, φιλοδοξεί μέσω του θεατρικού παιχνιδιού να συστήσει στα παιδιά το αρχαίο δράμα. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηλικίες 8-13 ετών. Οι ημερομηνίες του εργαστηρίου είναι 20 και 21 Ιουλίου, από 18:00 έως 20:00 στο Καμπέρειο θέατρο.

Δηλώσεις συμμετοχής στο manteio2023@gmail.com έως τις 16 Ιουλίου αναγράφοντας σαν θέμα, «Μαντείο για Όλους» ή «Μαντείο για Παιδιά».


*Photo credit: ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back