Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

«Θερινό Μαντείο» από το ΔΗΠΕΘΙ

Εικόνα του άρθρου «Θερινό Μαντείο» από το ΔΗΠΕΘΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2018, 17:07
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα ιδιαίτερα αξιόλογο εργαστήριο καλλιτεχνικής έρευνας για το αρχαίο δράμα εγκαινιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων (ΔΗΠΕΘΙ) με τη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών. Τον Ιούλιο, για 18 ημέρες, το ΔΗΠΕΘΙ θα φιλοξενήσει ένα εργαστήριο στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης αλλά και σε άλλους χώρους της πόλης, με τη συμμετοχή σημαντικών ανθρώπων του ελληνικού θεάτρου, όπως είναι οι σκηνοθέτες Μιχαήλ Μαρμαρινός και Νίκος Καραθάνος.

Το εργαστήριο με τον τίτλο «Θερινό Μαντείο» θα δώσει έμφαση στο θέμα «Ο τόπος των ήχων» το οποίο επιδιώκει να συνδέσει την αρχαία Δωδώνη με τη σπουδή του αρχαίου δράματος. Επιστημονική υπεύθυνη του εργαστηρίου αυτού θα είναι η Δηώ Καγγελάρη.

Το πρώτο «Θερινό Μαντείο» λοιπόν είναι εμπνευσμένο από το Μαντείο της Δωδώνης, το επονομαζόμενο «Μαντείο των Ήχων», όπου οι μάντεις ερμήνευαν τους χρησμούς από το θρόισμα των φύλλων της ιερής βελανιδιάς και από το πέταγμα των πουλιών, από το κελάρυσμα των νερών και από τους χάλκινους λέβητες και τους ήχους τους.

Παράλληλα, προτείνει τη διερεύνηση του αρχαίου δράματος ως πολυσύνθετου ηχητικού τοπίου.

Θα διδάξουν οι σκηνοθέτες Μιχαήλ Μαρμαρινός, Νίκος Καραθάνος και Σίμος Κακάλας. Τη φωνητική διδασκαλία θα αναλάβουν η Ρηνιώ Κυριαζή και ο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης, ενώ το master class η σκηνοθέτης Νικαίτη Κοντούρη. Επίσης, το μάθημα της κατασκευής προσωπείων θα κάνει η Μάρθα Φωκά.

Το «Θερινό Μαντείο» απευθύνεται σε νέους έλληνες και ξένους ηθοποιούς και εν γένει καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, αποφοίτους δραματικών σχολών και πανεπιστημιακών τμημάτων, κατεύθυνσης υποκριτικής και σκηνοθεσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση masterclass.dodoni@gmail.com, έως και την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018.  

Η επιλογή θα γίνει βάσει των βιογραφικών και θα ολοκληρωθεί ύστερα από  προσωπική συνέντευξη. Το κόστος συμμετοχής στο εργαστήριο είναι 280 ευρώ –περιλαμβάνονται δίδακτρα, διαμονή, μεσημεριανό, εκδρομές, περιηγήσεις, διαλέξεις, παρακολούθηση παραστάσεων.

                                              

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back