Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «θέατρο του παραλόγου» και ένας «πολύτιμος συνεργάτης»

Εικόνα του άρθρου Το «θέατρο του παραλόγου» και ένας «πολύτιμος συνεργάτης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2022, 00:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για ανακρίβειες και «παραπλάνηση» του σώματος του Περιφερειακού Συμβουλίου όσον αφορά την περιβαλλοντική καταστροφή στον ποταμό Λούρο κατηγορεί τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ως ενδεικτικό παράδειγμα φέρνει τα έγγραφα του υπουργείου Περιβάλλοντος που επικαλέστηκε ο περιφερειάρχης για την απαλλαγή από την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Έγγραφα που αναφέρονταν σε εργασίες στις εκβολές του ποταμού. Ωστόσο, οι εργασίες στον Λούρο δεν έγιναν στις εκβολές αλλά δεκάδες χιλιόμετρα μακριά. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σχολιάζει και το γεγονός ότι ο κ. Καχριμάνης επικαλέστηκε την απελπισία των κατοίκων για τις παρεμβάσεις με απευθείας αναθέσεις, την ώρα που «τόσα χρόνια δεν έχει λύσει το πρόβλημα και η περιοχή συνεχίζει να πλημμυρίζει».

Όσο για τα ιχθυοτροφεία που βρίσκονται δίπλα στο ποτάμι και δεν έχουν άδειες λειτουργίας, η παράταξη κατηγορεί την περιφερειακή αρχή ότι «κρατά σε ομηρία όλη την περιοχή».

Γενικότερα, η παράταξη κάνει λόγο για ένα «θέατρο του παραλόγου» εκ μέρους της περιφερειακής αρχής η οποία βρήκε, όπως αναφέρει, «πολύτιμο συνεργάτη τον υποψήφιο βουλευτή ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Ηπείρου», τον Δημήτρη Δημητρίου. «Μπορεί ο κ. Δημητρίου να μην είναι ούτε υδραυλικός-μηχανικός, ούτε υδρογεωλόγος σαν αυτούς που απαιτούσε ο Περιφερειάρχης να γνωμοδοτήσουν για την αιτία της καταστροφής στο Λούρο, αλλά αφού πήρε πίσω την υπογραφή που έβαλε στην κοινή εισήγηση μπροστά στον περιφερειάρχη (που τελικά  ίσως ήταν και ο μόνος λόγος που την έβαλε αρχικά) και να ψηφίσει ότι δεν υπάρχει καμία οικολογική καταστροφή, ο κ. Δημητρίου έγινε το επιστημονικοφανές προκάλυμμα της περιφερειακής αρχής» τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η παράταξη ξεκαθαρίζει ότι θα επιμείνει στο θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής του Λούρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back