Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Θέατρο Νικόπολης, ένα επιστημονικό συμπόσιο

Εικόνα του άρθρου Θέατρο Νικόπολης, ένα επιστημονικό συμπόσιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/09/2022, 21:40
ΗΠΕΙΡΟΣ

Εδώ και μια δεκαετία, στο μεγάλο θέατρο της ρωμαϊκής Νικόπολης γίνονται συστηματικά ανασκαφικές έρευνες από τις οποίες έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία για την αρχιτεκτονική και την ιστορία του οικοδομήματος.

Τα νέα ευρήματα από τις εργασίες στο πλαίσιο του έργου ανάδειξης του θεάτρου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, πρόκειται να παρουσιαστούν σε επιστημονικό συμπόσιο που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου.

Η έναρξη του  συμποσίου θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στο μεγάλο θέατρο της Νικόπολης, και περιλαμβάνει ένα καλωσόρισμα της προϊσταμένης της  Εφορείας Ανθής Αγγέλη και μια εμφάνιση της Καμεράτας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (η προσέλευση στην τελετή έναρξης θα γίνει κατόπιν  προσκλήσεων). Η μουσική αυτή εκδήλωση είναι η πρώτη που θα φιλοξενεί το μεγάλο θέατρο της Νικόπολης στη σύγχρονη εποχή.

Την επομένη, 6 Σεπτεμβρίου, από τις 9.30 το πρωί, 16  επιστήμονες από Ελλάδα και εξωτερικό θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα  των μελετών τους, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης (με διαδικτυακή κάλυψη: youtube: https://youtu.be/uz-E5f__FjM).  Στις δύο συνεδρίες που έχουν προγραμματιστεί, θα προεδρεύσουν αντίστοιχα ο επίτιμος έφορος Αρχαιοτήτων και τέως πρόεδρος της  Επιστημονικής Επιτροπής Νικόπολης Κωνσταντίνος Ζάχος και η προϊσταμένη  της Εφορείας Ανθή Αγγέλη.


* Photo credit: Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back