ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Θα ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες»

Εικόνα του άρθρου «Θα ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/10/2017, 02:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για την κάλπη του «κεντροαριστερού χώρου» στις 12 Νοεμβρίου, ο πιο… social media υποψήφιος, πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Ξεκίνησε τις συναντήσεις του αργά το μεσημέρι με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «χωρίς τους ανθρώπους της περιφέρειας δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βγούμε από την κρίση» και έκανε ένα μάλλον συζητήσιμο αίτημα στη συνάντηση με το δήμαρχο, λέγοντας «θέλουμε τους δημάρχους συμμάχους στην προσπάθεια να κινητοποιηθούν οι πολίτες και να ψηφίσουν».

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε στις δηλώσεις του ότι στις 12 Νοεμβρίου θα ψηφίσουν «εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες», λέγοντας ότι ο ίδιος γι αυτό το λόγο κάνει την περιοδεία του (και όχι π.χ. για να κερδίσει τις εκλογές).

Με το δεδομένο ότι είναι πρόεδρος ενός κόμματος που ουσιαστικά διεκδικεί την προεδρία σε έναν άλλο χώρο, όπου κυριαρχεί η εκλογική μάζα ενός άλλου κόμματος, είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ποταμιού και των στελεχών του «είναι αυτή τη στιγμή μαζί μας στη μάχη για την ηγεσία του κέντρου». Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι «ο κόσμος του Ποταμιού γνωρίζει ότι για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα πρέπει να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα». Για τους αντιπάλους του στις εκλογές για την κεντροαριστερή μετωπική παράταξη, είπε πως «μεταξύ μας έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις, διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποια θέματα και γι’ αυτό ακριβώς κατεβαίνουμε ξεχωριστά ο καθένας για την διεκδίκηση της αρχηγίας του κέντρου. Έχουμε λοιπόν διαφορετικές απόψεις με την κυρία Γεννηματά, όπως και με τους άλλους υποψήφιους, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να συνεννοούμαστε στα μεγάλα θέματα, να δώσουμε τα χέρια για αυτή τη μάχη που θα δοθεί στις 12 Νοέμβρη και τελικά να συνυπάρξουμε σε ένα μεγάλο προοδευτικό κίνημα. Κανείς από εμάς, εννοώ από αυτούς που ηγούνται αυτής της προσπάθειας, δεν θα είναι απών την επόμενη ημέρα και αυτό μπορώ να το πω με βεβαιότητα». Το βράδυ, στο Du Lac, ο κ. Θεοδωράκης έκανε την πιο διαφορετική από τις μέχρι στιγμής (δομικά τουλάχιστον) εκδήλωση από τους συνυποψηφίους του και συνάμα, τη μικρότερη σε συμμετοχή κόσμου. Ενδιαφέρον είναι ότι το μόνιμο παρόν στις ομιλίες των υποψηφίων, δίνουν κατά κύριο λόγο τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έχουν παραστεί σχεδόν σε όλες τις ομιλίες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back