ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θα μιλήσει με τον υπουργό…

Εικόνα του άρθρου Θα μιλήσει με τον υπουργό…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2024, 18:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στην ενίσχυση των δομών υγείας, όπως είναι η ένταξη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά και η περαιτέρω βελτίωση των δομών των άλλων νοσοκομείων της Ηπείρου»: Αυτή ήταν η βασική θέση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη όπως αυτή κατατέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η επερώτηση, την οποία διάβασε ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Πρέντζας, αφορούσε την απώλεια χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ για την αναβάθμιση του ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και γενικότερα την ανάγκη για ένα νέο ΤΕΠ. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή το ΤΕΠ είναι «σπασμένο» χωροταξικά σε επτά κομμάτια μέσα στο νοσοκομείο. Οι αποστάσεις μεταξύ των τμημάτων «προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις και επισφαλείς συνθήκες αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών, ακόμη και με διασωληνώσεις στο διάδρομο του νοσοκομείου».

Ο κ. Καχριμάνης αφού αποδέχτηκε την αναγκαιότητα για ένα νέο ΤΕΠ, μετά από 30 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αφιέρωσε την τοποθέτηση του σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια, κυρίως μέσω του ΕΣΠΑ, για τη στήριξη των νοσοκομείων. Και επανάφερε την πρότασή του για μεταφορά της αρμοδιότητας των κέντρων υγείας στις Περιφέρειες.

Μετά από νέα παρέμβαση του κ. Πρέντζα, ο οποίος ζήτησε να αποσαφηνιστούν οι πρωτοβουλίες που θα παρθούν για να υπάρξει πίεση, ο περιφερειάρχης είπε: «Θα μιλήσω με τον υπουργό». Απέκλεισε δε, με τον τρόπο του, τη συνεργασία με βουλευτές λέγοντας: «Θα πάω με το κύρος του περιφερειάρχη. Δεν έχω πάει με κανέναν βουλευτή…».

Υπενθυμίζεται ότι υπουργός Υγείας είναι ο Άδωνης Γεωργιάδης…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back