ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Θα έχετε πλήρη στήριξη στα αιτήματά σας»

Εικόνα του άρθρου «Θα έχετε πλήρη στήριξη στα αιτήματά σας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2022, 17:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επαφές και συναντήσεις είχε ο Πάνος Σκουρλέτης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με εργαζόμενους-ες σε διάφορους κλάδους, στα Ιωάννινα.

Καταρχάς, συναντήθηκε με εκπροσώπους των συμβασιούχων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον επόμενο μήνα. Ο κ. Σκουρλέτης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της νομαρχιακής του κόμματος, οι εργαζόμενοι-ες «αναγνωρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ως κυβέρνηση έδιωξε τους εργολάβους από 77 Νοσοκομεία της χώρας, ζήτησαν να υπάρξουν οι κατάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις και οι απαραίτητες διακομματικές εκείνες συναινέσεις που θα επιτρέψουν στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να συνεχίσουν το έργο τους και να μην οδηγηθούν στην ανεργία».

Ο κ. Σκουρλέτης, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση, δήλωσε πως «θα έχουν την πλήρη υποστήριξη στα αιτήματα τους» και ότι το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό, «δεδομένου ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποφασισμένη να εκχωρήσει στον ιδιωτικό τομέα μεγάλο μέρος του έργου από τα Δημόσια νοσοκομεία, κάτι που βρίσκει αντίθετο τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που πιστεύει σε ένα ποιοτικό Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα υγείας».

Προτείνει δε να δοθεί παράταση στις συμβάσεις μέχρι τέλος 2022, να μπορούν να νοσοκομεία να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με τους εργαζόμενους και τέλος, να συσταθούν εκ νέου θέσεις εργασίας στο πλαίσιο των νέων οργανογραμμάτων των νοσοκομείων που θα καλυφθούν με μοριοδότηση από όσους-ες εργάζονται.

Η βουλευτής Μερόπη Τζούφη τόνισε από την πλευρά της ότι θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας, «ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις τόσο για το εργασιακό μέλλον των εργαζόμενων όσο βέβαια και για τις επιπτώσεις στα δημόσια νοσοκομεία που θα έχει η απομάκρυνση όλου αυτού του κρίσιμου για την λειτουργία τους προσωπικού». Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο συντονιστής της ΝΕ Ιωαννίνων Σάββας Δημητριάδης και ο υπεύθυνος της Θεματικής Υγείας της νομαρχιακής, Δημήτρης Τζιάλλας.

Σειρά στις συναντήσεις πήραν οι συμβασιούχοι στη δομή Κατσικά. Οι εργαζόμενοι-ες ανέφεραν ότι επιλογή του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου «ήταν να εκχωρήσει τις υπηρεσίες στις οποίες απασχολούνταν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι σε εργολάβους, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην ανεργία και σήμερα να  βρίσκονται σε απόγνωση καθώς αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες».

Ανάμεσα στους απολυμένους βρίσκονται ηλικιωμένοι-ες, άτομα που υπάγονται σε ευπαθείς ομάδες κ.α.

Ο κ. Σκουρλέτης «υπενθύμισε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια που είχε τη διακυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να στηριχθούν οι πιο ευάλωτοι πολίτες και τα πιο φτωχά νοικοκυριά και επανέλαβε την σταθερή θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ιερό δικαίωμα στην εργασία που έχουν όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας» και το κόμμα «δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο» για τη στήριξη των απολυμένων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back