Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θα επεκταθεί το κυνοκομείο

Εικόνα του άρθρου Θα επεκταθεί το κυνοκομείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/01/2022, 21:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει η επέκταση του κυνοκομείου του Δήμου Ιωαννιτών, μετά από τη σχετική σύμβαση που υπέγραψε ο δήμαρχος Ιωαννίνων και ο ανάδοχος του έργου.

Το έργο, με προϋπολογισμό 262.000 ευρώ, αφορά την επέκταση των εγκαταστάσεων του υπάρχοντος κτιρίου με διπλασιασμό των κλουβιών, τον εκσυγχρονισμό του κτηνιατρείου, τη δημιουργία χώρων για την άσκηση των σκύλων και χώρου απομόνωσης για τα άρρωστα ζώα καθώς και αίθουσας προσωπικού και αίθουσας επισκεπτών, την εγκατάσταση ηλεκτρογεννήτριας, την αξιοποίηση του προαύλιου χώρου. Επίσης, έχει εξασφαλιστεί μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» και η αγορά δύο αυτοκινήτων τύπου βαν για την περισυλλογή των αδέσποτων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

«Λειτουργικότητα, επάρκεια και χρηστικότητα είναι οι βασικοί άξονες του έργου για να έχουν τα αδέσποτα τη δική τους ασφαλή και όμορφη στέγη», αναφέρει σε δήλωσή του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσόλης. Σε έναν μίνι απολογισμό, ο κ. Τσόλης αναφέρει ότι εντός του 2021, με τη βοήθεια φιλόζωων και φιλοζωικών οργανώσεων, έγινε η διαχείριση 2.258 αδέσποτων ζώων. Τα περί διαχείρισης αφορούσαν περισυλλογές, κτηνιατρικές εξετάσεις, αποπαρασιτώσεις, εμβολιασμούς, στειρώσεις, υιοθεσίες ή επανατοποθέτηση.

Επίσης, από το κυνοκομείο, έγιναν συνολικά 389 υιοθεσίες.

 (Τηλ. επικοινωνίας με τις υπηρεσίες που ασχολούνται με τα αδέσποτα ζώα 2651361165 και 2651361380).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back