Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Θα διεκδικήσουμε την Περιφέρεια στον β΄ γύρο»

Εικόνα του άρθρου «Θα διεκδικήσουμε την Περιφέρεια στον β΄ γύρο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2018, 17:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο από σήμερα και επίσημα υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας, ανακοίνωσε τις επόμενες κινήσεις της παράταξης που θα σχηματιστεί από τη «Συμμαχία Ηπειρωτών» και την «Ήπειρο της Ανατροπής», αλλά και τους στόχους της παράταξης: «Έχουμε σχέδιο για μια Ήπειρο των Ηπειρωτών» είπε και πρόσθεσε ότι ο εκλογικός στόχος είναι να περάσει το σχήμα στο δεύτερο γύρο και εκεί, να κερδίσει τον Αλέκο Καχριμάνη, νυν περιφερειάρχη.

«Ο κύβος ερρίφθη. Ξεκινάμε με όρεξη και εμπιστοσύνη. Έχουμε την εμπειρία και θα εμπλουτίσουμε την προσπάθεια, και στο πρόγραμμα, αλλά και στα πρόσωπα» τόνισε ο κ. Ζάψας. Συμπλήρωσε δε ότι ο στόχος «εκθρόνισης» του κ. Καχριμάνη, συνοδεύεται από την προσπάθεια για «ένα νέο κύκλο εξωστρέφειας».

O υποψήφιος περιφερειάρχης κατηγόρησε την πλευρά του κ. Καχριμάνη ότι «δεν δημιούργησε προστιθέμενη αξία. Στις τελευταίες θέσεις πήρε την Ήπειρο, στις τελευταίες την παραδίνει».

Ευχαρίστησε επίσης τους συμβούλους της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» κ.κ. Χαμπίπη, Ζιάκα και Χατζηεφραιμίδη για τη συνεργασία και τη στήριξη.

Νωρίτερα, ο Κώστας Μπασιούκας, επικεφαλής της «Ηπείρου της Ανατροπής» είχε καλέσει σε «συστράτευση νίκης».

Οι τελικές αποφάσεις λήφθηκαν Πέμπτη βράδυ στην κοινή σύσκεψη των δύο παρατάξεων, ενώ νωρίτερα, είχε συνεδριάσει και ο ΣΥΡΙΖΑ (την περασμένη Δευτέρα), ενώ αντίστοιχη συνάντηση είχε κάνει η Συμμαχία Ηπειρωτών (από όπου και η φωτογραφία).

Για τους συμβούλους της παράταξής του, οι οποίοι είναι στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ζάψας είπε ότι «θα πρέπει οι ίδιοι να δηλώσουν τι θα κάνουν» και πρόσθεσε ότι τον στήριξαν, μέχρι το ΚΙΝΑΛ να επιλέξει δικό του υποψήφιο.

Στη συνεδρίαση της περιφερειακής συντονιστικής επιτροπής μάλιστα, εκτός από το γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, παρούσα ήταν και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Ο κ. Μπασιούκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι δεν αμφισβητήθηκε στις διαδικασίες η υποψηφιότητα Ζάψα, αλλά εκφράστηκαν επιφυλάξεις για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Στη σχετική συνεδρίαση, υπήρξε μια «ετεροπρόταση» για τον περιφερειακό σύμβουλο Σπύρο Πάικα, αλλά ενώ ήδη οι δύο παρατάξεις είχαν καταλήξει στην πρόταση για τον κ. Ζάψα. Ο κ. Μπασιούκας πρόσθεσε ακόμα ότι υπήρξε μια σχετική ένταση στη συζήτηση, αλλά είπε κιόλας ότι «αυτά συμβαίνουν».


Τέλος, σχετικά με την υποψηφιότητα που στηρίζει το ΚΙΝΑΛ, τον Δημήτρη Δημητρίου, ο κ. Ζάψας τόνισε ότι «προς το παρόν, είναι απέναντί μας», αλλά μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές μπορεί να μεσολαβήσουν πολιτικές εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο που μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα, όπως επίσης μπορεί να συζητήσουν οι παρατάξεις ενόψει του δεύτερου γύρου. «Για εμάς αντίπαλος είναι ο κ. Καχριμάνης» τόνισε ο κ. Ζάψας.

 



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back