ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Θα απαντήσουμε» για το φθηνότερο νερό

Εικόνα του άρθρου «Θα απαντήσουμε» για το φθηνότερο νερό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2021, 12:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα περιμένουν οι ΔΕΥΑ της χώρας τη μείωση στο ΦΠΑ στο νερό, από 13% στο 6%.

Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση του προέδρου της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα, ο οποίος εκτελεί και χρέη γραφείου Τύπου της εταιρίας, σχετικά με τη συμμετοχή στην 31η γενική συνέλευση των ΔΕΥΑ που έγινε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκα λοιπόν, ο κ. Πέτσας «απευθυνόμενος στους συνέδρους είπε ‘έχετε έναν σύμμαχο’ και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα υπάρξει η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης για τη συγκράτηση του κόστους της ενέργειας και το ενδεχόμενο της μείωσης του ΦΠΑ από 13% σε 6%».

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κ. Μπαρτζώκα, πρόσθεσε ότι «πολλές από τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’, σχεδιάζεται να μεταφερθούν σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες».

Υπενθυμίζεται ότι το «Αντώνης Τρίτσης» αντικατέστησε το «ΦιλόΔημο» της προηγούμενης κυβέρνησης, με τη δικαιολογία ότι δεν είχε εξασφαλισμένα τα απαιτούμενα χρήματα. Τώρα, στην πράξη υποκαθίσταται και το «Αντώνης Τρίτσης», καθώς φαίνεται ότι ο νυν υπουργός ΠροΠο και πρώην Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, δεν εξασφάλισε ούτε αυτός την απαιτούμενη χρηματοδότηση…

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις ΔΕΥΑ, ο κ. Πέτσας, σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκα, άφησε ανοιχτό το ζήτημα λέγοντας ότι «αναμένεται το πόρισμα σχετικής πιλοτικής μελέτης για 35 ΔΕΥΑ ενώ με έμφαση προέτρεψε τις ΔΕΥΑ να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την εισπραξιμότητά τους αυξάνοντας τις δόσεις των υπερχρεωμένων πελατών τους». Μια υπόθεση που «καίει» διαχρονικά τις διοικήσεις της ΔΕΥΑΙ…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back