ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θ. Μπέγκας: «Μπορούμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα»

Εικόνα του άρθρου Θ. Μπέγκας: «Μπορούμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/03/2024, 12:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνάντηση με μέλη του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος είχε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Το θέμα της συζήτησης ήταν το επίμαχο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα η ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων (Ε.Ο.Π.Α.Ε.) στον οποίο θα εντάσσονται όλοι οι μέχρι σήμερα εγκεκριμένοι οργανισμοί και φορείς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Τα μέλη του συλλόγου επέδωσαν στον δήμαρχο ψήφισμα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ στο οποίο σημειώνεται ότι η διοικητική και λογιστική συνένωση όλων των εγκεκριμένων οργανισμών και δημόσιων προγραμμάτων σε έναν οργανισμό, μόνο δυσλειτουργίες και προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου Οικογένειας για την πρωτοβουλία που έχει ήδη αναλάβει προκειμένου το θέμα της κατάργησης των φορέων αντιμετώπισης των εξαρτήσεων να απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στην συνεδρίαση του οποίου θα βρεθεί και ο ίδιος ως μέλος του αύριο στην Αθήνα.

«Έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι ως δήμαρχος Ιωαννίνων στηρίζω την ανάγκη για διατήρηση του καθεστώτος λειτουργίας τόσο των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, όσο και του ΚΕΘΕΑ, δύο δομών η δράση των οποίων κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Είμαι αισιόδοξος ότι στην ΚΕΔΕ μπορούμε όλοι να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για τη διατήρηση των φορέων πρόληψης και θεραπείας», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back