ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Θ. Μανταλόβας: «Οι παραμεθόριες περιοχές βιώνουν τον παραγκωνισμό»

Εικόνα του άρθρου Θ. Μανταλόβας: «Οι παραμεθόριες περιοχές βιώνουν τον παραγκωνισμό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2023, 16:10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Ανοιχτές πολιτικές συζητήσεις με τους πολίτες ξεκίνησε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων με το ΠΑΣΟΚ Θανάσης Μανταλόβας. Η αρχή έγινε από την Κόνιτσα, για να υπογραμμίσει ότι «οι παραμεθόριες περιοχές βιώνουν τον παραγκωνισμό, την αδιαφορία και την πολιτική αδράνεια της κυβέρνησης». Έδωσε δε έμφαση στη δημογραφική συρρίκνωση του πληθυσμού στις παραμεθόριες και ορεινές περιοχές και στην εγκατάλειψη της περιοχής και του  νομού όσον αφορά την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών.

 «Μειωμένος κατά 4,7% είναι ο πληθυσμός στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, ενώ στον Δήμο Κόνιτσας η μείωση του πληθυσμού είναι 16,3%, ή 1.037 μόνιμοι κάτοικοι λιγότερο. Αν ο αντίκτυπος της δημογραφικής γήρανσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην οικονομία, στην κοινωνία, στην απασχόληση και στα συστήματα υγείας και πρόνοιας, απαιτείται όλοι να ενστερνιστούμε τη θέση ότι η ανάσχεση της δημογραφικής συρρίκνωσης στις παραμεθόριες περιοχές αποτελεί όρο εθνικής επιβίωσης» τόνισε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του.

Μίλησε μεταξύ άλλων για την ανάγκη υλοποίησης τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων, για διασφάλιση προσιτής και ασφαλούς στέγασης σε νέα ζευγάρια και για ύπαρξη ολοκληρωμένου ολοκληρωμένου δικτύου κοινωνικών υποδομών.

Στο στόχαστρο της κριτικής του κ. Μανταλόβα μπήκαν τόσο ο οδικός άξονας Ιωάννινα-Κακαβιά, κάνοντας λόγο για «ακρωτηριασμό» του δρόμου, όσο και η μη ολοκλήρωση της μελέτης για τον δρόμο Καλπάκι-Κόνιτσα. «Υπάρχει μια ημιτελής μελέτη για ένα έργο π/υ περίπου 30 εκατ. ευρώ, πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί και να αποκτήσει χρηματοδότηση. Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι τώρα που διαθέτουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, πότε; Η νέα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νομού από το ΠΑΣΟΚ, επιβάλλεται να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back