ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

8 Ιουλίου, 21.00: By the Lake στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Εικόνα του άρθρου 8 Ιουλίου, 21.00: By the Lake στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2022, 17:54
ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Το By the Lake, το ντοκιμαντέρ που έφτιαξαν οι άνθρωποι του typos-i.gr και της ΣΧΗΜΑ ΚΟΙΝΣΕΠ παρουσιάζεται σε μια ειδική προβολή, με ελεύθερη είσοδο, την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, στις 21.00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Τι είναι όμως το By the Lake;

Δεν πρόκειται απλά για ένα ντοκιμαντέρ που εξιστορεί τη μουσική σκηνή των Ιωαννίνων, μεταξύ 1975 και 1995 μέσα από τις μαρτυρίες των πρωταγωνιστών της, αλλά για μια καταγραφή ενός κομματιού της πρόσφατης ιστορίας των Ιωαννίνων. Της ιστορίας των ανθρώπων της, της καθημερινότητας πολύ περισσότερων από των «τοπικών μουσικών ηρώων» και των παράλληλων γεγονότων που έζησε μια ολόκληρη γενιά, στην εφηβεία της.

Την ιστορία αυτής της μουσικής σκηνής που κινήθηκε σε πολλά ρεύματα του ροκενρόλ, την περιγράφουν 16 από τους συντελεστές της. Η σκηνή αυτή δημιούργησε το δικό της υλικό και κατάφερε πράγματα που τότε, στα μέσα της δεκαετίας του ’80 για παράδειγμα,  φάνταζαν πολύ δύσκολα ως ακατόρθωτα για ελληνικό ροκ (και δη underground) συγκρότημα, όπως πχ να κυκλοφορήσουν δίσκο.

Το ντοκιμαντέρ έχει ξεκινήσει ήδη το «ταξίδι» του στα διεθνή φεστιβάλ και έχει βραβευτεί μέχρι στιγμής σε έξι συμμετοχές του, από τη Σιγκαπούρη και την Ινδία, μέχρι την Τουρκία και την Ιταλία. Αυτή την εποχή περιμένει τα μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Την Παρασκευή στην προβολή, οι 150 πρώτοι-ες θα πάρουν και ένα αριθμημένο, αναμνηστικό και συλλεκτικό hard ticket.

ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΜΑΖΑΝΙΤΗ
Καλησπέρα σας Θα ήθελα να συμμετέχω στην προβολή του ντοκιμαντέρ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΠΑΝΤΟΎ
Θα ήθελα την Παρασκευή να παρακολουθήσω το ντοκιμαντέρ. Είμαστε δυο άτομα
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΠΑΝΤΟΎ
Θα ήθελα να παρακολουθήσω τι ντοκιμαντέρ. Είμαστε συο άτομα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back