ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

7+4 σειρές του ΄22 που αξίζουν

Εικόνα του άρθρου 7+4 σειρές του ΄22 που αξίζουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/01/2023, 18:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 2022 ήταν η χρονιά που (ξανα)φερε τις μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές, οι οποίες, ειδικά με τη Disney στο παιχνίδι, ενίοτε «ξεχειλώνουν» τη δημιουργικότητα, τα σενάρια, τις ιστορίες και τα «σήματα κατατεθέντα». 

Εντάξει, καλές ήταν οι δύο σειρές-spin off του Άρχοντα και του Game of Thrones αλλά έλεος κάπου. 

Καλύτερες ήταν επτά περιπτώσεις που μας προέκυψαν με λιγότερο hype:

  • The Bear: Ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, ο Λιπ του βιβλικής αξίας, Shameless, είναι ο νεαρός σεφ που επιστρέφει στο σπίτι για να αναλάβει την πατρική επιχείρηση, πράγμα όχι ιδιαίτερα απλό. Η σειρά που έκανε φέτος πρώτη σεζόν, εκτός του ότι δίνει μια διαφορετική εκδοχή της κουζίνας, σε σχέση με τα διάφορα cheφ realities, είναι καθηλωτική με δράση και συναίσθημα.
  • Andor: Όταν δεν μπλέκεται (πολύ) η Force, τα σπινόφ του Πολέμου των Άστρων είναι καλύτερα. Το Andor για παράδειγμα, που είναι ένα προοίμιο της καλύτερης ταινίας των τελευταίων ετών στο starwarικό σύμπαν, του Rogue 1, είναι μια από τις καλύτερες σειρές του 2022.
  • We own this city: Ο Ντέβιντ Σάιμον λέει αλήθειες και εμείς, είμαστε οι απόστολοι μαθητές. Το team Wire επιστρέφει στη Βοστώνη και περιγράφει, σε μια μίνι σειρά, μια αληθινή μπατσοϊστορία. Ο τόπος γνωστός, αρκετές από τις φάτσες γνωστές και το αποτέλεσμα, εγνωσμένα καλό για άλλη μια φορά.
  • Peacemaker: Η ξεκαρδιστική έκπληξη της χρονιάς έρχεται από την DC και τον Peacemaker, το γνωστό (αντι)ήρωα που ξεπήδησε από την κάπως ανεκτή Suicide Squad και δια χειρός Τζέιμς Γκαν που αναλαμβάνει εργολαβικά το σύμπαν της DC, έκανε θραύση. Κυριολεκτικά…
  • Sandman: Ευτυχώς, το Netflix έδωσε συνέχεια την εξαιρετική πρώτη σεζόν του Sandman που κυμαίνεται κάπου μεταξύ Νιλ Γκάιμαν, Cure και Ίαν Κέρτις. Ένα από τα καλύτερα και πιο σκοτεινά graphic novels του πλανήτη, μεταφέρεται με πολύ ωραίο τρόπο στο γυαλί.
  • Slow Horses: O Γκάρι Όλντμαν δήλωσε πρόσφατα ότι βαδίζει προς την έξοδο της καριέρας του. Στο μεταξύ όμως έβαλε τις πιο άθλιες κάλτσες του και ξανάγινε μυστικός πράχτωρ, σε μια σειρά που κυμαίνεται από τυπική κατασκοπική αγγλικούρα (Σμάιλι), μέχρι new age αποστολές. Αλλά ο παλιός δίνει πάντα τη λύση…
  • Wednesday: Η Άνταμς των καιρών μας είναι εδώ και είναι εξαιρετικά μαύρη, έξυπνη και διασκεδαστική. Με Τζένα Ορτέγα να εργαλειοποιεί χορευτικά τους Cramps και Κριστίνα Ρίτσι σε μπόνους ρόλο, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, από το να περιμένουμε την επόμενη σεζόν;

Το 2022 όμως είχε και συνέχειες, καθώς και φινάλε. Δύο από αυτά, ανήκουν στις ίσως καλύτερες σειρές της πρόσφατης πενταετίας (και βάλε) και άλλα δύο, που συνεχίστηκαν και συνεχίζονται.

  • The Boys: Η τρίτη σεζόν ενδέχεται να είναι και ό,τι καλύτερε έπαιξε φέτος η τηλεόραση, μαζί με το Peacemaker. Τα παλικάρια είναι ξανά εδώ, λένε καντ, σσσσάιτ, μπόλοκς και τέτοια και οι σούπερ ήρωες είναι κατά κύριο λόγο, καθίκια. Έπος, έπος, έπος…
  • Atlanta: Η πιο σοφή σειρά του τηλεοπτικού σύμπαντος έλαβε τέλος, γιατί ο Ντόναλντ Γκλόβερ έχει και άλλες δουλειές (μπες στο Community movie, μπες στο Community movie…). Αλληγορίες, αστεϊσμοί, δράματα, σχεδόν μεταφυσικές φάσεις και εν τέλει, μια από τις καλύτερες κατακλείδες.
  • Better Call Saul: Ποια είναι η κατάληξη του πιο καταφερτζή δικηγόρου στην Αλμπουκέρκη; Ο Βινς Γκίλιγκαν έβαλε τελεία στο breaking bad σύμπαν του, με μια σεζόν όπου σπάσανε καρδιές, κεφάλια, καταπιστεύματα και γενικώς, έγιναν όσα έπρεπε και μερικά που ίσως δεν περίμενε κανείς.
  • White Lotus: Χωρίς αμφιβολία, η πιο διασκεδαστική resort κωμική σειρά θρίλερ, είναι το White Lotus του Μάικ Γουάιτ, με δύο σεζόν κοντά-κοντά. Καταρχάς, ο Μάικ Γουάιτ είναι ο τύπος που του παίρνει τη δουλειά ο Τζακ Μπλακ στο School of Rock και γι αυτό, του αξίζει μεγαλύτερος ακόμη σεβασμός. Δεύτερον, συνδετικός κρίκος στις δύο σεζόν, είναι η εξαιρετική Τζένιφερ Κούλιτζ. Τρίτον, η δεύτερη σεζόν είναι ακόμα καλύτερη από την πρώτη.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back