ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

600.000 ευρώ δεν φτάνουν

Εικόνα του άρθρου 600.000 ευρώ δεν φτάνουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2017, 00:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ανακατασκευή του δρόμου που περνάει από το Νεοχωρόπουλο και καταλήγει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επιδιώκει ο δήμος Ιωαννιτών. Ο πολυσύχνατος αυτός δρόμος που αποκαλείται πια «λεωφόρος Πανεπιστημίου» («Στ. Νιάρχου» είναι το επίσημο όνομα της πρώην λεωφόρου Πανεπιστημίου από τον κόμβο του στρατοπέδου του Βελισσαρίου μέχρι το Πανεπιστήμιο) έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής 600.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, εξασφαλίστηκε από το υπουργείο Υποδομών. Ωστόσο, δεν φτάνει για το έργο της ανακατασκευής, το κόστος του οποίου δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς, καθώς οι μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη. Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας είχαν εκ νέου συνάντηση στην Αθήνα με τον  αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση.

Ανεξαρτήτως της έκβασης όμως της διεκδίκησης πρόσθετων πόρων, η δημοτική αρχή δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου. Αν χρειαστεί, αν δηλαδή οι πρόσθετοι πόροι από τα υπουργεία δεν έρθουν, ο Δήμος θα βάλει από την τσέπη του το ποσό που θα απαιτηθεί (όταν αυτό βέβαια οριστικοποιηθεί).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back